Vádemelés

2024.08.21. 14:39

Nem létező napelemekkel verte át vevőit Komárom-Esztergomban is a csaló férfi

Csalás és más bűncselekmények miatt indított eljárást a Esztergomi Járási Ügyészség. Vádat emeltek azzal a férfival szemben, akik egy közkedvelt internetes apróhirdetéseket tartalmazó oldalon nem létező napelemeket kínált eladásra.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a kaposvári elkövető 2022. októberében anyagi problémákkal küzdött, ezért elhatározta, hogy egy internetes oldalon valótlanul napelemeket kínál eladásra, holott azok nem voltak a birtokában, és nem is tervezte azok megszerzését. A férfi valódi szándéka a hirdetésre jelentkezők tévedésbe ejtése és a tőlük a napelemre kapott előlegek megszerzése volt.

Az elkövető 2022. év októberében és novemberében jogtalan haszonszerzés céllal 8 személyt, az ország minden tájáról, köztük Komárom-Esztergom vármegyéből, ejtett tévedésbe, akiknek ezzel összesen közel 1.200.000 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, a korábban csalás miatt már büntetett férfival szemben tárgyalás nélkül, felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, vele szemben 200.000 forint vagyonelkobzást alkalmazzon és kötelezze őt a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában