Vádemelés

2024.09.11. 07:30

Motoros üldözés - Menekülés közben okozott balesetet az ittas férfi Táton

Ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot azzal a férfival szemben, akit a rendőrök előli menekülése közben ütötte el a vétlen autó.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint a táti férfi tokodi kocsmában italozott idén május 18-án, ezután motorkerékpárral elindult onnan Tátra. A rendőrjárőrök gépkocsival Tát lakott területén a Határ utcában észlelték a férfit és a motorkerékpárt, aminek a hátsó rendszámtáblája fellibbent. 

A baleset helyszíne Táton. Fotó: police.hu

A rendőrök a férfit ellenőrzés alá akarták vonni, ezért utána mentek, és a Szép utca illetve a Madách Imre utca útkereszteződésében, a megkülönböztető hang- és fényjelzés egyidejű használatával felszólították a megállásra. A férfi hátrafordult, majd a sebességét fokozva a Béke tér irányába hajtott az őt követő, megkülönböztetett jelzést használó rendőrjárőrök elől. 

Nagy szerencséje volt az ittas sofőrnek, hogy néhány karcolással megúszta az ütközést. Fotó: police.hu

A motoros haladása során a táti Béke tér és a Bécsi út útkereszteződéséhez ért, ahol a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtábla utasítása ellenére, ittasága miatt nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a Bécsi úton szabályosan közlekedő személygépkocsinak. Emiatt az autó elejével a motorkerékpár bal oldalának ütközött. A vádlott egyensúlyát vesztette és a motorkerékpárral az úttestre zuhant. A rendőrjárőrök a vádlottat a baleset helyszínén elfogták, de sérülés nem keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában