Megfoghatták, felpróbálhatták, online térben megnézhetik

2024.09.17. 14:55

Ballagási kiállítás: segítség a ruha, az ebéd, a tabló kiválasztásában

Több, mint ezer középiskolás nézelődött kedd délelőtt a győri ballagási kiállításon. A regisztrációnak köszönhetően folyamatosan érkeztek a középiskolás osztályok a Széchenyi István Egyetem Apáczai Kar tornacsarnokába, ahol mintegy 30 kiállító standjánál válogathattak a diákok a kínálatból a nagy napra.

Barki Andrea

Fotó: Csapó Balázs

Az ország egyetlen, ballagáshoz kapcsolódó kiállítása kitűnő alkalom arra, hogy a ballagó diákok, szüleik és pedagógusaik megtalálják a számukra legjobb szolgáltatókat. 

Mintegy 30 kiállító standjánál válogathattak a ballagási kiállításon a diákok.
Fotó: Csapó Balázs

– Ez egy hiánypótló rendezvény, amely az aktuális trendeket, a ballagással kapcsolatos kereskedelmi és szolgáltató egységeket vonultatja fel. Reggel 8 órától délután 2 óráig folyamatosan jöttek szervezett keretek között az osztályok, de az online térben, a kamara honlapján is megtalálhatók az itt bemutatott ajánlatok. Egy nyereményakcióval tettük vonzóbbá a látogatóknak a kiállítást – szögezte le Molnár Albert, a szervező, a győri iparkamara kereskedelmi tagozatának elnökségi tagja.

 

Habos, babos fehér szalagavtós ruhák

Az Éva Esküvői Ruhaszalon a kezdetektől részt vesz a ballagási kiállításon. Minden évben nagy sikere van náluk a lányok körében a csodás fehér szalagavatós ruháknak. A próbákra már szeptembertől járnak a diákok, hogy időben elkészüljenek a személyre szabott ruhák. – A keringő, a nyitótánc örök emlék a lányok életében, ezért nagy gondossággal választják ki szalagavatóra illő ruhát. Sokféle fazon közül választhatnak, de a letisztult, A vonalú, hosszú ujjas, tüllös, csillogó ruhák kedveltek – tudtuk meg a kiállítóktól.

Mintegy 30 kiállító standjánál válogathattak a ballagási kiállításon a diákok.
Fotó: Csapó Balázs

A Viktória Divat üzlet a szalagtűzésre, az évzáróra, a ballagásra illő férfi, női ruhákat hozott a kiállításra. Most a bővebb, illetve a csőszárú nadrágok divatosak a hölgyek körében a hozzá illő blézerrel, de szeretik az egyberuhákat is. A fiúknál kedvelt a szürke, a kék több árnyalata a fekete öltöny mellett, de inkább a kék árnyalatait és a sportosabb fazonokat választják a fiúk. 

 

Mintegy 30 kiállító standjánál válogathattak a ballagási kiállításon a diákok.
Fotó: Csapó Balázs

Finom falatok az ünnepelttel

A ballagás után szokás a családdal együtt ünnepelni, erre megfelelő egy jól megválasztott vendéglátó hely. A győri Komédiás étterembe már az előző év végén le szokták foglalni a helyet. Január- február környékén tudják meg a diákok, mikor lesz az érettségijük, mikorra szervezhetik a bankett vacsorát, azután tudnak foglalni arra. A ballagási vacsora hatezer forint fejenként, négyféle menüből lehet választani, hiszen oda kell figyelni azokra is, akik valamilyen ételre allergiásak.

Mintegy 30 kiállító standjánál válogathattak a ballagási kiállításon a diákok.
Fotó: Csapó Balázs

A nagy csapat örökre együtt

A ballagó osztály és tanárainak megörökítése tablón az örökkévalóságnak és a gyorsan romló emlékezet kicselezésére már megszokott dolog. Újdonságként egyre inkább terjed a mai fiatalok által használt technika alkalmazása, így terjed a spotify kódos tabló.

– Elkészül a diákok tablóképe, aztán jön a tabló tervezése. Mi az iskolában készítjük el a fotókat, hogy a diákok otthonosabban érezzék magukat, mint a stúdióban, aztán a grafikusunk a diákok elképzelése alapján megtervezi a tablót, ahol fotók a nevek alatt ott van egy spotify kód, amivel az adott diákra jellemző zenére vagy zeni gyűjteményre juthatunk el. Most már szinte minden második tabló így készül. Az elkészült tablót az osztály közösen fizeti, a diákok által rendelt képek ára pedig azok mennyiségétől függ – tudtuk meg Erdélyi Ákos győri fotográfustól. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában