Tulajt vevőt is megloptak

2024.09.16. 16:24

Fűnyíró traktorokat, láncfűrészeket loptak - Sopronhorpácson és Ausztriában fosztogatott a bűnbanda

A Soproni Rendőrkapitányság egy 41 éves férfival és két társával szemben indított eljárást, akik több vagyon elleni bűncselekményt követtek el.

Kisalföld.hu

Forrás: police.hu

Idén júniustól számos feljelentés érkezett a rendőrségre, hogy ismeretlen tettesek Sopronhorpácsról, valamint Ausztriából értékes fűnyíró traktorokat, láncfűrészeket és egyéb eszközöket vittek el. Fény derült arra is, hogy a külföldön ellopott tárgyakat az egyik elkövető Magyarországon hirdette meg értékesítés céljából, amikor azonban vevő jelentkezett és kifizette a vételárat, sem az áru nem érkezett meg, sem a pénzt nem kapta vissza.

Az elkövetők Sopronhorpácsról, valamint Ausztriából értékes fűnyíró traktorokat, láncfűrészeket és egyéb eszközöket vittek el.
Az elkövetők Sopronhorpácsról, valamint Ausztriából értékes fűnyíró traktorokat, láncfűrészeket és egyéb eszközöket vittek el.
Forrás: police.hu

A soproni rendőrök azonosították az elkövetőket, és szeptember 11-én reggel a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály, illetve a Kőszegi Rendőrkapitányság Büki Rendőrőrs munkatársaival közösen, összehangolt akció keretében elfogták a 41 éves férfit, valamint 68 éves társát. Az eljárás során az elkövetői kör vélhetően bővülni fog, így további kihallgatások várhatók.

A Rajtaütés során a rendőrök több ellopott eszközt is megtaláltak a helyszínen.
A rajtaütés során a rendőrök több ellopott eszközt is megtaláltak a helyszínen. 
Forrás: police.hu

A rendőrök az elfogás helyszínén kutatást végeztek, amelynek során bűncselekményekből származó traktorokat, körfűrészt, láncfűrészt és egyéb tárgyakat foglaltak le.

A Soproni Rendőrkapitányság nyomozói a 41 éves tettest nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását - számolt be az esetről a rendőrség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában