Perbeszédek a törvényszéken

2024.09.10. 17:15

Tárgyalás - Hamarosan elítélik a sodrófás, macskaeledelt lopó támadót - videó

Végéhez közelít annak a férfinek az ügye, aki két éve augusztusban csúnyán összevert egy idős férfit sodrófával, mert a vád szerint az nem hagyta, hogy ellopja a macskaeledelt, tejet és tojást. Szerdán befejeződik a Győri Törvényszéken elsőfokon a bizonyítási eljárás és perbeszédeket hallhatunk. Hamarosan kiderül megérte-e a már börtönviselt férfinek, hogy a vádalkut elutasította, ami 14 év lett volna.

Simon Roberta

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint K. István 2022. augusztusában útbaigazítást követően kerékpárral a 87 éves sértettet lakóhelyén felkereste a férfit, majd az ingatlan udvarára bement. Mivel utcára nyíló ajtó nem volt zárva aznap, így könnyedén bejutott, miközben az idős sértett távolabb a kertben dolgozott.

A ház, ahol a súlyos bántalmazás történt. Forrás: Tények

A vádlott a családi házzal egybeépült, az udvarról megközelíthető kamrába ment és macskaeledelt, tejet, tojást vett magához, összesen 5.448 forint értékben. Amikor K. István az udvaron a táskájába pakolta a holmikat, a férfi meglátta és utasította, hogy te vissza a helyére a dolgokat. Vissza is ment és kipakolt, amit közben a tulajdonos ellenőrzött. 

A vád szerint K. István annak érdekében, hogy tervét befejezze a kamrában egy sodrófát vett magához és a nagyothalló sértett után ment, majd közepes-nagy erővel fejbe ütötte. Hiába esett a földre a 87 éves férfi a vádlott tovább ütlegelte, miközben az segítségért kiabált. Hiába érkezett a szomszéd, hogy segítsen k. István akkor sem hagyta abba, ezért hazafutott és hívta a endőrséget. Közben a vádlott újra kerékpárra pattant és hazatekert. 

Az időskorú sértett súlyos sérüléseket szenvedett, kórházi kezelését követően önmaga ellátására nem volt képes, végül tavaly decemberben elhalálozott.

Nem voltam rászorulva a tojásra és a macskaeledelre, nincs is macskám, se kutyám

 – mondta korábban K. István a Győri Törvényszéken.

Mint kederült a Beled melletti Edvén élő idős sértett már a második olyan áldozata volt az elmúlt tíz év alatt a vádlottnak, akit majdnem megölt.

A 2012-ben testi sértés miatt ítélték el, négy év szabadságvesztést kapott. Ezúttal azonban nyereségvágyból elkövetett emberölési kísérlet miatt áll bíróság előtt, amiért 14 év fegyházat kapott volna, ha elfogadta volna az ügyészség ajánlatát.

K. István azt állítja, nem is akart lopni, sőt még a férfit sem ismerte, csak a rokonát Katit kereste. Korábban ittasságára hivatkozva védekezett

„Nagyon részeg voltam, alig emlékszem valamire az egészből. Láttam a fényképeket, sajnos tudom mit tettem

-fogalmazott, majd bocsánatot kért a sértett családjától.

A nagy kérdés, hogy van-e ok-okozati összefüggés az áldozat másfél évvel későbbi halála és a bántalmazás között. Szerdán kiderült a perbeszédekből, kinek mi az álláspontja és hamarosan elsőfokú ítélet születik.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában