Letartóztatás

2024.09.12. 15:00

Alvó férfiakat lopott meg Esztergomban, majd a bankkártyáikkal vásárolt

Kifosztás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki alvó sértetteket lopott meg.

Kisalföld.hu

Az indítvány szerint a férfi meglátta idén június 12-én az esztergomi buszvégállomáson az ittas sértettet, amint egy padon alszik. Odament hozzá és a farzsebéből kivett egy mobiltelefont, majd magával vitte.

Egy másik ittas sértett szintén idén augusztus 28-án 23 óra körüli időben az esztergomi Csalamádé parkban lefeküdt az egyik padra, azonban ezt megelőzően az övtáskáját - amiben benne voltak a személyes iratai, bankkártyája, telefonja - a feje alá tette, majd elaludt. Az elkövető odament és a feje alól az övtáskát kihúzta, majd ellopta.

Az elkövető birtokába került két másik sértett bankkártyájával pedig szeptember 8-án egy esztergomi üzletben akart vásárolni. Mivel az elsővel nem sikerült, ezután a másikat használta a tranzakcióhoz, így vásárolt 950 forint értékben. A bűncselekményeket elismerte a férfi.

Az ügyészség indítványa szerint a letartóztatás szükséges a terhelt eljárásban való jelenlétének biztosításához, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében. Az Esztergomi Járásbíróság szeptember 12-én tart ülést és hoz végzést a letartóztatásról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában