Szakmák Olimpiája

2024.09.17. 18:56

WorldSkillsen kiválósági érmet szereztek a soproni diákok

Az elmúlt héten rendezték meg a Szakmák Olimpiáját a franciaországi Lyonban, amelyen soproni diákok képviselték a Soproni SzC Handler Nándor Technikumot. Az intézmény tanulói kitűnő 700 pont feletti teljesítményért kiválósági éremmel tértek haza.

Kisalföld.hu

A WorldSkills Lyon 2024-en Magyarország az átlag érempontok alapján az előkelő 10. helyen végzett. Fotó: Soproni SzC

A világ 71 országából 1383 versenyző érkezett a franciaországi Lyon városába, ahol szeptember 10. és 15. között, 59 szakmában mérték össze tudásukat a Szakmák Olimpiáján. A WorldSkills Lyon 2024 lehetőséget adott a világ legkiválóbb fiatal szakembereinek, hogy bemutassák képességeiket és megosszák szenvedélyüket több százezer látogatóval. 

A résztvevő országok közül Magyarország az átlag érempontok alapján az előkelő 10. helyen végzett. Az elért eredmények bizonyítják a magyar szakemberek felkészültségét és szaktudását, hiszen a hazai csapat a nevezett 21 versenyszámból 15 szakmában éremmel zárta a versenyt, amely minden eddigi eredményt felülmúló WorldSkills eredménynek mondható - írta az MTI.

A rangos megmérettetésen soproni diákok is képviselték hazánkat és a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Technikumot: Dely Bianka Virág grafikus, Horváth Gertrúd fodrász és Németh Gergő festő-díszítőfestő. A franciaországi Szakmák Olimpiája véget ért, s a soproni versenyzők a legjobb tudásuk szerint szerepeltek, amelynek meg is lett az eredménye. Kitűnő 700 pont feletti teljesítményért Dely Bianka és Németh Gergő kiválósági érmet vehettek át.

A Soproni SzC Handler Nándor Technikum tanulója, Németh Gergő festő-díszítőfestő munkájával kiválósági érmet vehetett át a Szakmák Olimpiáján. Fotó: Soproni SzC

Magyarország 21 szakmában 25 tehetséges versenyzőjével vett részt a megmérettetésen: ács, ápolás és gondozás, autószerelő, bútorasztalos, épületasztalos, festő-díszítőfestő, fodrász, grafikus, informatikai rendszerüzemeltető, ipari robotika (páros szakma), ipar 4.0 (páros szakma), kertépítő (páros szakma), mechatronika (páros szakma), pék, szárazépítő, szépségápoló, szoftverfejlesztő, villanyszerelő, virágkötő, víz-, gáz-és fűtésszerelő, webfejlesztő. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában