Kerek évforduló

2024.09.17. 18:53

Az 50 éves sarródi óvodát ünnepelték

Fennállásának ötven éves jubileumát ünnepli a sarródi óvoda. Az épület falán az 50. évfordulónak emléket állító táblát helyeztek el és ünnepséget tartottak.

Bódvai Ildikó

- A sarródi óvoda 1974 szeptember 14-én kezdte meg működését. Így, napra pontosan az óvoda alapításának ötvenedik évfordulóján tartottunk meg az ünnepségünket, ami szentmisével kezdődött, majd az óvoda falán elhelyezett, az ötvenedik évfordulónak emléket állító tábla megáldásával folytatódott - számolt be az eseményről Papp Gyula, Sarród polgármestere. Hozzátette, ahogy egy ember életében, úgy egy intézmény életében is nagy idő az ötven év. Az elmúlt évtizedek alatt megújult az óvoda épülete, az udvara is megváltozott, és új játszóteret is kialakítottak. De a falakon belül is jelentős változás ment végbe, hiszen számos óvó néni és dadus nevelte, okította azt a több száz gyermeket, akik e falak közül kerültek ki és lettek később sikeres, boldog felnőttek. Sajnos sokan vannak olyanok is, akik ezt az ötven éves évfordulót már nem ünnepelhették együtt velünk.

- A sarródi óvoda szerves része községünk életének, így kapcsolata az önkormányzattal a kölcsönös odafigyelésen, egymás segítésén alapul - hangsúlyozta a Ferenczi Művelődési Házban, a misét követő ünnepségen a polgármester. Az eseményen részt vett Széles Sándor főispán is, aki köszöntötte a résztvevőket és a díjazottakat. Beszédében kiemelte az óvodai nevelés fontosságát. Az ünnepségen emléklapot kapott Horváth Béláné, Rita óvó néni, aki közel 40 évig volt az óvoda dolgozója. Az 50. évforduló alkalmából, Sarród Község Önkormányzatának Képviselő Testülete közéleti tevékenységükért, és a sarródi óvodáért végzett munkásságukért Sarród Községért Díjat adományozott Turi Lajosné, Rőder Gizella és Gergácz Tiborné részére.

Az óvoda falán elhelyezett emléktáblát Kovács Alajos hegykői fafaragó művész készítette, a szentmise után Turner Lajos plébános áldotta meg. Az ünnepséget követően rövid koncertet adott Szabó Leslie.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában