A programozás öröm nemcsak kihívás

A Kisalföld podcast vendége volt Szigeti-Kovács Eszter, a Logiscool Sopron vezetője, akivel arról a nemzetközi programozási hétről beszélgettünk, amely minden korosztály számára lehetőséget nyújt a kódolás kipróbálására vagy arra, hogy megismerjék ennek az egyre fontosabb készségnek az alapjait.

Varga Henrietta

A technológia világában egyre nagyobb szerepet kap a programozás, amely nemcsak a jövő szakmai készségeihez nyit kaput, hanem a kreativitást, a problémamegoldó képességet és az önbizalmat is fejleszti.

- A programozás nemcsak szakmai szempontból elengedhetetlen, hanem a mindennapi életben is kulcsfontosságú készségeket fejleszt. A digitális eszközök által uralt világban egyre fontosabb, hogy megértsük, hogyan működik a technológia, amely körülvesz bennünket. A programozás sem csupán a játékok fejlesztéséről szól, hanem arról is, hogyan oldjuk meg a felmerülő problémákat lépésről lépésre - mondta Eszter. 

A podcastot itt meghallgathatod:

- A kódolás megtanít arra, hogy tanuljunk a hibáinkból és kreatívan találjunk megoldásokat. Ezek a képességek nemcsak az iskolai teljesítményt javítják, hanem az élet számos területén hasznosíthatók, legyen szó akár a logikai gondolkodásról, akár a felelősségteljes feladatvégzésről. A fiatalok megtanulnak rendszerezetten és logikusan tanulni, gondolkodni, ami nemcsak a technológiai területeken, hanem a tudományos és matematikai tárgyakban is hasznosítható.

- A programozás során a gyerekek nemcsak kész játékokat hoznak létre, hanem átélhetik az alkotás örömét is. Egy saját projekt megvalósítása, a hibák javítása és a végső működő termék elkészítése jelentős önbizalmat ad számukra. Ez a folyamat nemcsak a szakmai fejlődést szolgálja, hanem erősíti a gyerekek hitét abban, hogy képesek alkotni és sikerrel járni - fogalmazott Eszter. 

- A programozási hét idén október 14. és 27. között lesz, amelyen iskolánk is különleges, ingyenes programokat kínál azoknak, akik szeretnék kipróbálni magukat ebben az izgalmas világban. A Logiscool a hét és tizennyolc év közötti gyerekek oktatására összpontosít, így a CodeWeek hetében az ő korosztályukat várjuk - zárta a beszélgetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában