Labdarúgás

2 órája

Győrött győzte le az ETO-t a Dunaszerdahely

A válogatottmérkőzések miatti szünetben az ETO hazai pályán fogadta a dunaszerdahelyi DAC gárdáját. A nemzetközi felkészülési mérkőzésen 3-1-es vendéggyőzelem született.

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

ETO FC Győr – FK DAC 1904 1-3 (0-2)

Győr, ETO Stadion, 200 néző. V.: Zimmermann.
ETO FC Győr: Petrás – Marku, Kasa, Krpic, Boldor, Vianna, Anton, Skvarka (Vingler, 46.), Diarra, Bumba (Bánáti, 46.), Krivokapic. 70. perctől: Petrás – Kröhn, Bitri, Szépe, Heitor, Stefulj, Tóth R., Vingler, Sahli, Bánáti, Benbouali. Vezetőedző: Borbély Balázs.

FK DAC 1904: Popovic – Koncz, Bernát, Bassey, Mendez, Szendrei, Ortiz, Kacharaba, Trusa, Tuboly, Yapi. Cserék: Kaltsas, Németh A., Brnula, Udvaros, Jencus, Majer, Zaprazny. Vezetőedző: Xisco Munoz.

Gsz.: Bánáti (49.), ill. Mendez (19., 69.), Trusa (45+1.).
Két az idén 120 éves klub - de ahogy Kohn bácsi mondta a viccben annak idején: „mecsoda különbség” - csapata csapott össze szombaton délelőtt. És ahogy az utóbbi időben mindig, ezúttal is a Dunaszerdahely győzött.
Az ETO vezetőedzője azoknak a játékosoknak adott bizalmat kezdőként, akik az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséghez jutottak. 

A 6. percben Anton megpattanó lövését védte Popovic. A 13. percben Bassey fejelt közelről, Petras azonban könnyedén védett. Három perccel később Trusa érkezett középen egy centerezésre, ám nagy helyzetben nem találta el a labdát. A 17. percben gyönyörű összjáték végén Bumba lőtt a kapus kezébe. A 19. percben megszerezte a vezetést a DAC. Jobb oldali beadás után a hosszún érkező Mendez lőtt a bal alsó sarokba 0-1. A 27. percben Bumba egy felívelt labdát egy pattanás után ballal lőtt a kapu fölé. Öt perccel később Diarra vállalkozott távolról lövésre, ám a labda jócskán elkerülte a kaput. A 35. percben Krivokapic szép cselek után lőtt, a labda egy védőn megpattanva került az alapvonalon túlra. A szögletet követően ismét Krivokapic veszélyeztetett, közelről fejelt fölé. Az első félidő utolsó percében Boldor átlövésébe Diarra ért bele középen, ami így elkerülte a kaput. A 45. percben Marku lövése után centiken múlott az egyenlítés. A ráadásban aztán megduplázta előnyét a DAC. A kifutó Petrás ütötte el a tizenhatoson belül Szendreit, a megítélt büntetőt Trusa magabiztosan lőtte a hálóba 0-2. 

A második félidő elején jött a szépítés, Bánáti kiszorított szögből lőtt bombagólt 1-2. A 69. percben ismét kettő volt a különbség, egy közeli lövés pattant ki az érkező Mendez elé, aki megszerezte második találatát 1-3. A 77. percben Sahli távoli bombáját ütötte ki Popovic. A 84. percben Sahli találta el a jobb kapufát. Benbouali is próbálkozott a DAC tizenhatosán belül helyzetbe kerülni, ám az eredmény már nem változott.
Borbély Balázs: - A mai minőségi felkészülési mérkőzés úgy gondolom, elérte a célját. Játéklehetőséget tudtunk adni azoknak, akik az utóbbi időben kevesebb szerephez jutottak. Láttam hibákat, láttam szép dolgokat is. Nem győztünk, de ennek ellenére a hozzáállással és a mutatott játékkal elégedett vagyok.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában