A HiPP bébiétel egyaránt egészséges és környezetbarát
Idén ünnepli 125. születésnapját a HiPP, amely prémium minőségű bébiételeivel könnyíti meg az édesanyák hétköznapjait, ráadásul környezetbarát alternatívát is kínál.
Dr. Bódi Csaba, a HiPP Kft. ügyvezető igazgatója
A német tulajdonú vállalat finom és biztonságos bébiételeiről híres, az pedig, hogy több mint egy évszázada sikeres, magáért beszél. Pedig az egész európai gazdaságot érintő visszaesés ezen a piacon is komoly problémát okoz.
Nagyon megérezzük például az egyik legnagyobb piacunkon, Németországban tapasztalható fogyasztói bizonytalanságot, amely miatt 6%-kal csökkent a születésszám. Ráadásul már harmadik éve ez a tendencia, márpedig a bébiételek piaca azonnal megérzi a demográfiai változásokat…
– mondta Bódi Csaba, a Presztízs-díjas HiPP Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a lengyeleknél és a franciáknál is hasonló a helyzet, míg hazánk kiemelkedően jól „teljesít” ezen a téren.
A cég hanságligeti gyára a nehézségek ellenére folyamatosan fejlődik; idén év elején helyezték üzembe például az energia-felhasználásának 20%-át fedező napelemes rendszert. Új főzőberendezéssel is gazdagodott a HiPP-gyár, amely még kíméletesebb feldolgozást tesz lehetővé, ennek köszönhetően még több vitamin marad a bébiételekben. Hamarosan pedig új termékekkel, babadesszertekkel és snackekkel is bővül a paletta.
Bódi Csaba szerint nem könnyíti meg a dolgukat az a trend sem, amely az édesanyákat a kényelmesebb megoldások felé tereli: gyakran szívesebben adják a gyerek kezébe az olyan típusú, például tasakos ételeket, amelyekkel megspórolhatják az etetést…
Az édesanyák annak ellenére az úgynevezett kényelmi termékeket preferálják az üveges bébiételekkel szemben, hogy a fenntarthatóság egyre nagyobb teret nyer a vásárlások során. Márpedig az üveges bébiétel környezetbarát megoldás, hiszen a műanyag csomagolással szemben az üveg, megfelelő szelektív gyűjtés mellett, gyakorlatilag korlátlan alkalommal újrahasznosítható. Ezért is tesz a HiPP komoly erőfeszítéseket, hogy a kismamák ezt a szempontot is előtérbe helyezzék vásárláskor
– magyarázza az ügyvezető.
Az üveges bébiétel nemcsak fenntartható, hanem egészséges választás is. A korszerű technológia kíméletes feldolgozást tesz lehetővé, a zsenge nyersanyagok folyamatos ellenőrzése pedig garantálja, hogy mindig a legmagasabb minőség kerüljön a kicsik „asztalára”.
A HiPP ebben élen jár; a kisbabák biztonsága érdekében minden egyes beérkező nyersanyag-tételt bevizsgálunk, összesen 260-(!)féle vizsgálatot végzünk, az esetleges nehézfém-szennyezettségtől a hozamfokozó-maradványokon át a nitrát- és nitrittartalomig
– magyarázza Bódi Csaba.