Vezetőváltás Győrben

2024.09.02. 17:09

Új motorgyártásért felelős igazgatósági tag az Audi Hungariánál

Szeptember 1-től Peter Will az AUDI HUNGARIA Zrt. motorgyártásért felelős új igazgatósági tagja, aki pályafutását az AUDI AG-nál kezdte 1999-ben, és több mint 25 éve tölt be különböző pozíciókat az Audi Konszernnél. Robert Buttenhausertől veszi át az igazgatósági pozíciót, aki a Győrben eltöltött négy rendkívül sikeres év után Ingolstadtban szeptember 1-jétől a magasfeszültségű akkumulátorok tervezését, gyártását, illetve a hajtásrendszerek tervezését irányítja.

Kisalföld.hu

Robert Buttenhausert váltja Peter Will, az Audi Hungaria új motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az Audi Hungaria új motorgyártásért felelős igazgatósági tagja, Peter Will 1999-ben kezdte pályafutását az AUDI AG-nál. A járműforgalmazásban betöltött kezdeti pozíciók után a logisztika területén a folyamat- és koncepciófejlesztésért volt felelős. Ezt követően az Audi Hungaria központi logisztikai vezetője lett, majd az AUDI AG nemzetközi gyártási struktúrái fejlesztését irányította. Később az Audi Q3-as és az A3-as modelljeivel kapcsolatos XKD tevékenységét épített fel Brazíliában az Audi do Brasilnál, majd átvette az Audi csoport teljeskörű XKD projektjének tervezését és irányítását. Idén augusztus 31-ig az ingolstadti AUDI AG hajtás- és futóműgyártásának tervezéséért felelt.

Peter Will, az AUDI HUNGARIA Zrt. új motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Peter Will az Audi Hungaria kiváló ismerője, aki korábbi pozícióiban is részt vett a magyarországi motorgyár fejlesztésében. Nagyra értékeljük szakértelmét, különösen a logisztika és a termeléstervezés terén. A konszernen belül szerzett széles körű tapasztalata és látásmódja tovább erősíti az Audi Hungaria jövőképességét

 – mondta Michael Breme, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.

Köszönetet mondtak Robert Buttenhausernek igazgatósági tagként végzett munkájáért, mellyel kulcsszerepet játszott a világ legnagyobb motorgyárának transzformációjában. Ide tartozik a PPE (Premium Platform Electric) elektromos motorgenerációnak – az Audi Hungaria első nagy sorozatban gyártott elektromos hajtásának –  üzembe helyezése és a termelés felfuttatása. 

                               Robert Buttenhauser, az AUDI HUNGARIA Zrt. leköszönő motorgyártásért felelős igazgatósági tagja. Fotó: G.N.K.

- Emellett ő és csapata hozta Győrbe a konszern következő elektromos motorgenerációját, a MEBeco-t, melynek gyártását ennek megfelelően előkészítette. Az elektromotorok újabb generációjának jövőbeli gyártása iránti elkötelezettségével jelentős szerepet játszott abban, hogy motorgyárunk felkészüljön a jövőre. Szeretnék köszönetet mondani Buttenhauser úrnak az elmúlt négy évben tanúsított elkötelezettségéért és az Audi Hungariaért végzett munkájáért. Sok sikert kívánok neki új pozíciójában– fűzte hozzá Michael Breme.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában