Tanulásmódszertan

2024.09.15. 10:13

Tanulásmódszertani kurzust tartottak a soproni Benedek-karon

Saját, egyénre szabott, komplex tanulási stratégiájuk kidolgozásához kaptak hathatós segítséget az óvodapedagógus alapszak első éves hallgatói a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar kezdeményezésre a kétnapos Lépéselőny vizsgázóknak tanulásmódszertani kurzuson.

Kisalföld.hu

Többek között Lantos Mihály tartott előadást a Benedek Elek Pedagógiai Karon tartott tanulásmódszertani tréningen. Fotó: Soproni Egyetem

Új kezdeményezésként, pilot jelleggel, tanulásmódszertani tréninggel indította az évet a pedagógiai kar szeptemberben. A két teljes napot felölelő tréningen a középiskolákból érkező hallgatók számára kínáltak gyakorlati segítséget az egyetemi tanulás, értő olvasás, hatékony jegyzetelés és sikeres vizsgázás témakörében.

- A hallgatók az érettségi vizsga kapcsán korábban már tapasztalatot szereztek a felkészülés, valamint a beszámolás területén, de természetes módon nincsenek még tisztában azzal, hogy egy egyetemi rendszerben milyen tanulási stratégiára van szükség az eredményes munkához - fogalmazott a tanfolyam egyik oktatója, Lantos Mihály pedagógia szakos bölcsész és tanár, a Magyarországon és a Kárpát-medencében is ismert és népszerű módszer kidolgozója.

A tréningen nem azt tanították meg a hallgatóknak, hogy hogyan kell tanulni, hanem abban segítettek nekik, hogy felismerjék saját tanulási problémáikat, erősségeiket és gyengeségeiket, majd kialakítsák az egyénre szabott, leghatékonyabb tanulási stratégiájukat. A tanfolyamhoz kapcsolódóan a kar egy kétalkalmas, utánkövető, ismeretmegújító foglalkozást tervez a tanév során, mely elősegíti a kialakított stratégia gyakorlatban történő alkalmazását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában