Birkózás

2024.09.15. 12:42

Először lett GYAC-sportoló felnőtt bajnok a szőnyegen

A Győri Atlétikai Club birkózó szakosztálya megszerezte első felnőtt magyar bajnoki címét a kötött- és szabadfogású országos bajnokságon.

Kisalföld.hu

Az érmes versenyzők edzőikkel, Csonka Csabával (bal szélen) és Gyurasits Csabával (jobb szélen).

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) csepeli nagycsarnoka adott otthont az őszi versenyszezon első országos bajnokságának.

A szabadfogásúak 74 kg-os súlycsoportjában Vikol András és a még juniorkorú Reznyák Máté három-három győzelem után a döntőben csapott össze. 
A győri házidöntőben pontozásos győzelemmel Vikol bizonyult jobbnak, így megszerezte a GYAC első felnőtt bajnoki címét, míg Reznyák a kiváló második hellyel büszkélkedhet.

A 70kg-osok mezőnyében, a GYAC-KIMBA még szintén juniorkorú birkózója, Varga Márton három győztes mérkőzéssel egészen a döntőig menetelt, ahol a nála idősebb és rutinosabb kiskunfélegyházi versenyzőnek sikerült megszerezni a bajnoki címet, így Varga az előkelő második helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában