A megújulás útjára lép

2024.09.02. 15:12

Mégsem adja el a cégét a Cserpes Sajtműhely tulajdonosa, most beszámolt az egész "bolondériáról"

Tavaly az energiaválság és az élelmiszerinfláció idején felröppent a hír, hogy eladják a Cserpes Sajtműhelyt, az azóta tartó néma csend után Cserpes István tulajdonos a Heteknek adott interjújában elárulta, visszalépett ezen szándékától.

Kisalföld.hu

Forrás: MW archív

„Sokáig keresgéltünk vevőt, de végül úgy döntöttünk, hogy megtartjuk a céget” – fogalmazott Cserpes. Elmondta, hogy bár találtak megfelelő új tulajdonost, az volt benne, hogy ne adja el a céget, mert – mint mondta – nem ez a követendő út. Az adott ugyanis neki békességet, hogy folytassa a családi üzletet.

Ami a jövőt illeti, úgy látja, meg kell találni a további fejlődés, a megújulás irányát - ezen dolgoznak most gőzerővel. 

Járvány ide, energiaválság oda, a mélypontot leginkább egy nagyon súlyos emberi árulás, anyagi lehúzás okozta nekünk, ami éveken át zajlott anélkül, hogy ezt felismertük volna

– fogalmazott. Szerinte mindezen nehézségek után a tanulság az, hogy „a talpon maradásban kulcsfontosságú az emberi tényező, az, hogy kibe helyezzük a bizalmunkat, mert az ilyen visszaélések sajnos teljesen általánosak.”

Míg a kihívások sűrűjében a dolgozói és a családtagjai mellé álltak, és erőt adtak a folytatáshoz, addig azok, akik – szavai szerint – meglopták és átverték, a tulajdonosváltás hírére mind elhagyták a céget.

A Heteknek adott interjújában Cserpes részleteiben nyilatkozott a 32 éves vállalat körüli krízisekről, generációváltásról és a sikeres túlélésről. A teljes interjú ITT>> érhető el:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában