Hirdetés

2 órája

Új Tesco pályázati program: 57 millió forint a fiatalok és közösségek jövőjére (videó)

„Start a jövőért” néven indult útjára a Tesco új pályázati programja, amely elsősorban a gyermekekre, illetve 25 év alatti fiatal felnőttekre fókuszáló helyi projektek számára nyújt 57 millió forintos támogatást évente két alkalommal. Az áruházlánc főként olyan intézmények és szervezetek jelentkezését várja, amelyek javítani szeretnék a közvetlen környezetükben élő gyerekek és fiatalok tanulási lehetőségeit, készségeket és képességeket fejlesztenének, tehetségeket gondoznának, számukra programokat, helyi közösségi eseményeket szerveznének, illetve jobbá tennék az érintettek életkörülményeit.

PR cikk

November 8-ig lehet pályázni a Tesco új, „Start a jövőért” elnevezésű programjában elsősorban a gyermekekre, serdülőkre és fiatalokra pozitív hatást gyakorló helyi projektek anyagi finanszírozásáért. A közösségi kezdeményezés célja, hogy forrást biztosítson szerte az országban olyan intézmények, illetve szervezetek számára, amelyek működésükön keresztül a közvetlen környezetükben élő 25 év alattiak számára szeretnének minél jobb feltételeket biztosítani életük kezdeti szakaszában.

15 millióval emelik a tétet

A „Start a jövőért” az áruházlánc 2016 óta sikerrel futó „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját váltja fel, amely 15 fordulóban 346 hazai település közel 2200 projektjének támogatásán keresztül több mint fél milliárd forinttal segítette a helyi közösségek életét.

Ön választ, mi segítünk” programunk pályázatainak 66 százaléka már eddig is a gyermekekkel foglalkozott, így például óvodai és iskolai eszközbeszerzések, épületkorszerűsítések, valamint gyerektáborok, edukációs foglalkozások is megvalósulhattak. Mostantól a közösségi programunkban hivatalosan is a gyerekeket és fiatalokat, helyezzük előtérbe. Továbbra is évente kétszer írjuk ki a pályázatot, és a támogatásról szóló döntésbe bevonjuk vásárlóinkat, akik az elmúlt évek során több mint 34 millió bedobott zsetonnal szavaztak a számukra legfontosabb helyi kezdeményezésekre. Újdonság azonban, hogy a támogatási összeget 57 millió forintra emeljük, ami a korábbiakhoz képest minden fordulóban plusz 15 millió forint segítséget jelent a nyertes pályázóknak

– mondta Hevesi Nóra, a Tesco-Global Zrt. kommunikációs vezetője.

180 helyi projekt valósulhat meg

A „Start a jövőért” program az áruházak elhelyezkedése alapján kialakított 60 körzet mindegyikében fordulóként közel 1 millió forint támogatást nyújt. A https://tesco.hu/kozosseg/ portálon keresztül benyújtott pályázatokat ezúttal is egy független szakmai testület bírálja el, amely a pályázati dokumentumban felsorolt kritériumok alapján választja ki körzetenként azt a legjobb maximum 3 projektet, amelyek sorsáról aztán a Tesco üzletek vásárlói döntenek a vásárláskor kapott szavazózsetonokkal.

A szavazási szakaszba továbbjutott pályázatok az elért helyezésüknek megfelelően – a korábbiaknál magasabb összeget – 500 ezer, 300 ezer, illetve 150 ezer forintot nyernek minden körzetben. A szervezők pedig szakmai szempontok alapján egy vagy akár több pályázatot különdíjjal is jutalmazhatnak.

Egyéb közösségi ügyek is esélyesek

A Tesco főként civil szervezetek, egyesületek, alapítványok, szociális szövetkezetek; magántulajdonban lévő nonprofit kkv-k; köznevelési, felsőoktatási, szociális és egészségügyi intézmények; könyvtárak és művelődési központok; család- és gyermekjóléti szolgáltatást nyújtó intézmények; társasházak és lakásszövetkezetek; valamint informális csoportok jelentkezését várja 6 kategóriában: művészet és kultúra; oktatás és készségfejlesztés; közösségi tevékenységek és kapcsolatok építése; környezet- és természetvédelem; testi és lelki egészség; valamint az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem.

A gyermekeket és fiatalokat célzó projektek az elbíráláskor előnyben részesülnek. Ugyanakkor a Tesco az „Ön választ, mi segítünk” program örökségét is szeretné tovább vinni, ezért a pályázati lehetőséget nyitva hagyja egyéb jó ügyek – például az állatokat, az időseket vagy a hátrányos helyzetű felnőtteket – számára is. A Start a jövőért tehát elsősorban a 0-25 éves korcsoportra fókuszál, de nem zár ki a helyi közösségek számára fontos más projekteket sem.

Bővebb információ a „Start a jövőért” program részleteiről és pályázati feltételeiről a https://tesco.hu/kozosseg/ oldalon található. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában