Labdarúgás

5 órája

ETO - Tóth Rajmund több mint tehetség, már kulcsember

Tóth Rajmund remekül kezdte a szezont, a győri szurkolók megválasztották szeptember legjobb játékosának. Húsz éves kora ellenére az ETO egyik kitűnősége, akit Marco Rossi szövetségi kapitány is bejegyzett a noteszébe.

Papp Győző

Tóth Rajmund nevét nemrégiben ismerte meg a hazai futballvilág jelentős része. A győrújfalui kötődésű középpályás 11 éves kora óta az ETO igazolt futballistája. A zöld-fehéreknél végigjárta a szamárlétrát, az első csapatban 2022/23-ban mutatkozott be, tavaly az NB II-ben 23-szor lépett pályára az ezüstérmes csapatban. 

ETO
Sokat fut, jól szerel és a támadójátékban is egyre erősebb. Fotó: Nagy Gábor

Egy ideig a szintén győrújfalui Vingler Lászlóval harcolt a posztjáért, napjainkra a versenyfutást egyértelműen ő nyerte. Jó teljesítményének egyik elismerése, hogy az ETO szurkolói őt választották meg szeptember legjobbjának, a díjat a Fehérvár elleni meccs előtt vehette át a pályán a nézők tapsától kísérve.

Leírhatatlan érzés, nem is tudom igazán szavakba önteni, milyen gondolatok cikáznak bennem ezzel kapcsolatban - kezdi Tóth Rajmund. - Büszke vagyok magamra, hogy ezt elértem, de hozzáteszem: ehhez kellett a csapattársak segítsége is. Nagyon köszönöm a szurkolóknak a bizalmat és a tőlük felém áradó szeretetet. Szinte még fel sem fogom, olyan nagyot fordult velem a világ az elmúlt hetekben, hónapokban.

Tóth Rajmund az ETO egyik legjobbjává vált. Fotó: eto.hu

Az NB I-ben jelenleg nyolc mérkőzésnél jár, így már ismeri az NB II és élvonal közötti különbséget.

Ahogy mondani szokták: az NB I egy másik kávéház - magyarázza a fiatal futballista. - Nagyon érezni, itt magasabb a színvonal, sebességben, intenzitásban, taktikában többet kell nyújtani, mint az NB II-ben. Az ellenfeleknél is több a jobb, képzettebb játékos, nehezebb velük felvenni a harcot. Azt túlzásnak gondolom, hogy berobbantam volna a magyar élvonalba, inkább úgy fogalmazok, az eddigi mérkőzéseken igyekeztem jó teljesítményt nyújtani, ami olykor sikerült is. Ezt a formámat szeretném hosszú távon fenntartani. Most kell még két-három lapáttal rátenni, hogy ez sikerüljön. Motivált vagyok, még többet akarok dolgozni.

Az ETO még többre képes

Az ETO nagyon rosszul kezdte a bajnokságot, négy meccsből négy vereség volt a mérlege. Aztán a válogatott szünet után sokat javult a csapat teljesítménye, két-két győzelem, illetve döntetlen szerepel a statisztikákban.

A rajtnál bent ragadtunk, nem találtuk az egymás közötti egyensúlyt, az összhangot. Sok egyéni hiba akadályozta az eredményességünket. A válogatott szünet alatt elmentünk egy kisebb edzőtáborba, ami összehozta a csapatot. Ott éreztem, hogy egyre jobban megismerjük egymás gondolatát, játékát. A diósgyőri döntetlennel megszereztük az első pontunkat, ez meghozta az önbizalmunkat, amivel a Paksot sikerült legyőznünk. Aztán jöttek a további jó eredmények is, a stáb szerintem olyan keretet rakott össze, ami a jelenleginél is többre képes.

Tóth Rajmund teljesítményére a hírek szerint felfigyelt Marco Rossi szövetségi kapitány, ugyanakkor az U21-es magyar válogatott keretében nem szerepel a neve.

Én is hallotam több forrásból, hogy figyel a kapitány, amit óriási megtiszteltetésnek érzek - említi a középpályás. - Mindent megteszek azért, hogy a formámmal továbbra is kiérdemeljem a figyelmét és ha úgy látja, meg tudjon hívni a keretbe. Bevallom, meglepett, hogy az U21-be nem kaptam meghívót, noha kicsit számoltam vele. Mint legutóbb kétszer, ezúttal is biztonsági tartalék vagyok. Nem élem meg kudarcként, nem tör le, inkább arra sarkal, hogy még jobban dolgozzak.

Az ETO fiatalja már több mint tehetség, a zöld-fehérek egyik alapembere, aki hétről hétre kiemelkedő játékra képes. Rengeteget fut, nemcsak védekezésben, támadásban is egyre jobban jeleskedik: a Fehérvár ellen a második győri gól előtt csodálatos gólpasszt adott Gavricnak, aki ki is használta a helyzetet.

A célom elsősorban az, a játékommal az ETO hasznára legyek és örömet szerezzek a szurkolóknak - említi végül Tóth Rajmund. - Szeretném magamból kihozni a lehető legtöbbet, hogy aztán ez mire lesz elég, majd meglátjuk. Ha válogatottságra, ha NB I-re, akkor arra, ha eljutok külföldre valamelyik top ligába, akkor pedig arra is. Egyelőre élvezem a népszerűséget, az élvonalbeli játékot és keményen dolgozom, hogy megvalósítsam az álmaimat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában