Nyugdíjasklubok

2 órája

Hungarikum vetélkedőt tartottak Agyagosszergényben

Az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola vetélkedőt hirdetett „A magyarság értékei” címmel. A Győr-Moson-Sopron vármegyei nyugdíjas klubok, csoportok mérték össze tudásukat a hungarikumok, nemzeti értékek és megyerikumok témájában.

Kisalföld.hu

A hungarikumokról szóló kétfordulós vetélkedő első fordulóját online tartották meg, a döntőbe pedig a legjobb 8 csapat jutott be, ahol a négy fős csapatok a legkülönbözőbb feladatokban mérték össze tudásukat. A dobogóra négy csapat állhatott fel, hisz a harmadik helyezést megosztották. Első helyen a Vitnyédi Kortalanok Klubja végzett, második lett a tápi Bokréta Nyugdíjasklub, valamint harmadik a Nyúli Nefelejcs és a Virágosvár (Győr-Ménfőcsanak) klub lett.

hungarikum
A hungarikumokról szóló vetélkedőn dobogóra állhatott a a Vitnyédi Kortalanok Klubja, a tápi Bokréta Nyugdíjasklub, valamint a Nyúli Nefelejcs és a Virágosvár (Győr-Ménfőcsanak) klub. Fotó: Közi Horváth József Népfőiskola

Hungarikumok és nemzeti, megyei értékek

- Vármegyénkben első alkalommal Népfőiskolánk szervezett a nyugdíjas korosztály részére a hungarikumok-nemzeti értékek-megyerikumok köré vetélkedőt. Fantasztikus volt azt látni, hogy mennyire felkészültek az résztvevők. Fiatalos lendülettel, elszántsággal készültek és vetették bele magukat a feladatokba. Az ilyen együttlétek jó alkalmak arra, hogy élményeket gyűjtsenek és jó ismerkedési lehetőség is egyben a vármegye különböző részeiről érkezettek számára - részletezte Póczáné Németh Alojzia, a Közi Horváth József Népfőiskola alapító-elnöke.

- Kellemesen éreztük magunkat, komolyan vettük a feladatot, amire több napig készültünk. Örültünk, hogy bejutottunk a döntőbe. Azt hiszem büszkék lehetünk arra, hogy ilyen szép környezetben, felkészült csapatokkal küzdhettünk és megszereztük az első helyet, ez elismerés nekünk és a községünknek is. A Népfőiskolának pedig köszönjük, hogy megszervezték a vetélkedőt - mondta el Horváth Lászlóné, Eta a győztes vitnyédi csapat tagja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában