Csorna–Kapuvár

2 órája

Alakuló ülések a Rábaközben

Kisalföld.hu

Október 9-én, szerdán tartja alakuló ülését a június 9-én megválasztott új csornai, valamint kapuvári önkormányzati képviselő-testület. 

Csornán délelőtt tíz órakor kezdődik a tanácskozás a városháza nagytermében. A napirend szerint esküt tesznek a képviselők és a polgármester, aki ismerteti programját is. Alpolgármestert választanak, megállapítják a vezetők tiszteletdíját és költségtérítését, illetve a képviselői juttatásokról is rendeletet alkotnak. Megválasztják az önkormányzati bizottságok tagjait is, a külsős tagok ugyancsak esküt tesznek. 

Kapuváron szerdán délután három órakor lesz az alakuló ülés, szintén a városházán. A napirend hasonló, mint a szomszédos városban: a polgármester és a képviselők eskütétele, polgármesteri program, tiszteletdíjak meghatározása, bizottságok alakítása, a nem önkormányzati képviselő tagok eskütétele, alpolgármester választása és esküje. Az ülésen tájékoztatás hangzik el az önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozat-tételi, az összeférhetetlenséget megszüntető, valamint a köztartozásmentes adatbázisba való bejelentkezési kötelezettségről. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában