Összetartozás Sokorópátkán

2 órája

Búcsú misével és zarándoklattal - Közösségépítés a Sokorói dombvidéken

Három napos programot szerveznek péntektől vasárnapig Sokorópátkán. Idén már ötödik alkalommal lesz búcsúi zarándoklat és mise, a Magyarok Nagyasszonya ünnepének apropóján.

Simon Roberta

Pénteken orgonaesttel nyitják meg a rendezvényt a Magyarok Nagyasszonya Templomban, majd szombaton folytatódnak az érdekességek zarándoklattal és misével. 

Magyarok nagyasszonyának napján tartottak sajtótájékoztatót a rendezvény egyik helyszínén. Fotó: Csapó Balázs

Idén újdonság, hogy a gyalogos és biciklis útra kelők mellett motorosok is csatlakoznak a felvonulókhoz. A találkozási pont a Sokoró Kapujának töve lesz ahonnan az összetartozás jegyében vonulnak a Kőhányás úton a Hármashalom oltárig. Itt Csíksomlyóhoz hasonlóan szabadtéren tartják meg a szentmisét. - Gyalogosan érkeznek Pannonhalmáról, Ravazdról, Felpécről, Kajárpécről, Tényőről, míg a motorosok kiinduló pontja Pannonhalma lesz, a kerékpáros zarándokok pedig Győrből tekernek a célig. A búcsúi szentmise szónoka Andrásfalvy János atya, a Szalézi Rend tartományfőnöke lesz - ismertette A Sokorói Tájegység Egyesülés elnöke, Vajda Péter. Felesége Hajni a kulturális programokról szól, ugyanis a helyi nőegylet és gyerekek mellett színpadra lép a Téti Ifjúsági Fúvószenekar, néptáncos csoportok, a Nyúli Falukórus.

Több helyszínen, szakrális és közösségformáli, kulturélis programok várják az érdeklődőket a finom falatok és italok mellett. Fotó: Csapó Balázs

Vasárnap a templombúcsúval és az ünnepi szentmisével zárul a háromnapos rendezvény, szintén Magyarok Nagyasszonya Templomban, amit Bognár István sokorópátkai plébános celebrál.

A programok célja a szakralitás mellett a közösségépítés, és környező településen élők megszólítása. A rendezvény jótékony célt is szem előtt tart, a befolyó adományokat az összetartozás parkjának fejlesztésére szánják.

A Sokorói Tájegység Egyesülés tagjai a helyi önkormányzat támogatásával és civil összefogásból rendezi meg a háromnapos rendezvényt több helyszínen. Fotó: Csapó Balázs

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában