Új ciklus

2 órája

Megalakult Jánossomorja új képviselő-testülete

A következő öt évben is Lőrincz György vezeti Jánossomorját, kihívója nem akadt a júniusi választásokon. Megalakult a kisváros képviselő-testülete.

Kisalföld.hu

Esküt tett Jánossomorja új városvezetése

Fotó: Peter-Hederi Adrienn/Jánossomorja Facebook oldala

Az új testület október 4-én, pénteken alakult meg, eskütétellel, a különböző területért felelős bizottságok, elnökeik és a régi új alpolgármester megválasztásával. Ekkor tettek esküt a képviselői mandátummal nem rendelkező külsős bizottsági tagok is, akiket szakértelmük miatt kért fel közös munkára a polgármester – tették közzé Jánossomorja közösségi oldalán. 

Arról is beszámolnak, hogy az önkormányzat továbbra is három bizottsággal működik. A Pénzügyi, Gazdasági, Városfejlesztési és Ügyrendi Bizottság elnöke Lipovits Máté, a Humánpolitikai Bizottság elnöke Horváth Dániel, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke pedig dr.  Mihályi Zsuzsanna.

Az első ülésen már az irányokat is megszabta  Lőrincz György polgármester, Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármesterétől idézve: "Az önkormányzat legfontosabb feladata, hogy közösséget szervezzen és azt keresse, ami összeköt és nem, ami szétválaszt."

Lőrincz György hangsúlyozta: "Eddig elsősorban az infrastrukturális fejlesztésekre fektettünk hangsúlyt, hiszen nagy volt a lemaradásunk, de az elmúlt években jelentősen előre tudtunk lépni ezen a területen. A közösségfejlesztés terén is vannak már eredményeink, amire büszkék lehetünk, de a jövőben még jobban kell figyelnünk erre, önmagunkért, Jánossomorjáért. Ezért legfőbb cél a közösségerősítés és a helyi kisközösségek erősítése."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában