Sportlövészet

4 órája

Kucsara György-emlékverseny Sopronban

Páder Vilmos

A több mint0 száz éves múlttal rendelkező Soproni Polgári Lövész Egyesület (korábbi nevén Sopron EFE) korábbi elnökére Kucsara Györgyre emlékezett az Anger réti városi lőtéren. A Kucsara György- emlékversenyt 2009 óta rendezik meg és az idén már halálának15 éves évfordulójára jöttek össze a sportlövők Győrből, Sopronból, Kapuvárról, Pápáról és Écsről. 

Mintegy 50 versenyző 5 versenyszámban mérte össze tudását. A szervezők a verseny hangulatára is figyeltek, induláskor egy fekete lőporos ágyú elsütésével alapozták meg az emléknap hangulatát.

A verseny legeredményesebb lövésze egy évig birtokolhatja az impozáns méretű Kucsara György vándorserleget, ezen kívül az elhunyt elnök családja a versenyszámok első helyezettjei között egy egyedi hollóházi porcelán kupát sorsolt ki. A dobogós helyezettek éremmel és oklevéllel gazdagodtak. 

Az emlékversenyen megjelent és beszédet mondott Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere. Szavaival méltatta az egyesület tevékenységét, évek óta színvonalas rendezvényekkel színesítik a város sportéletét és a hagyományokra is külön hangsúlyt fordítanak.

Kucsara Tamás, az elhunyt fia külön kiemelte: a lövészsport egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fiatalok körében, egyre több országos versenyen eredményesen képviselik az egyesületet és Sopront. Külön megköszönte a résztvevőknek, hogy jelenlétükkel színesítették az emléktorna fényét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában