Kosárlabda

2024.09.16. 11:04

Nemzetközi edzőmeccsekkel készülnek a bajnoki rajtra

Ismét sűrű programjuk lesz a megye élvonalbeli kosárlabdacsapatainak. A jövő héten már élesbe fordul minden: megkezdődik a magyar bajnoki pontvadászat.

Kisalföld.hu

Szerdán 17.30 órakor a Novomatic-arénában lép pályára a Sopron Basket női csapata, mely a Krasznai Ferenc-emlékmérkőzésen a cseh ZVVZ USK Praha együttesét fogadja. Gáspár Dávid együttese szombaton viszonozza a látogatást a cseheknek, de a találkozót nem a cseh fővárosban, hanem a szlovákiai Pöstyénben rendezik.

Ugyancsak szerdán, 18 órai kezdettel játssza a jövő heti, bajnoki rajt előtti utolsó edzőmeccsét a SERCO UNI Győr női együttese, mely a szlovák bajnok Piestanske Cajky együttesével csap össze a győri egyetemi csarnokban. Az ellenfél a Besztercebányát megelőzve lett bajnoka, és a 2024/25-ös szezonban a Sopron Baskettel egy csoportban szerepel majd az Európa-kupa küzdelmeiben.

Szerdán 20 órakor a női NB I újonca, a Darazsak Sportakadémia az osztrák Vienna Timberwolvest látja vendégül a soproni Novomatic-arénában, míg szombat 16 órakor a szintén osztrák Klosterneuburg vendégeként játszik edzőmeccset.

A Sopron KC férficsapatára egy összecsapás vár a héten: pénteken este hat órakor a Bp. Honvéd csarnokában szerepel majd Gasper Potocnik együttese.

Ami a bajnokságot illeti, a tavalyi ezüstérmes SERCO UNI Győr szeptember 28-án, szombaton 18 órakor az ELTE BEAC otthonában kezd, míg a legutóbbi kiírásban negyedik Sopron Basket a „kistestvért”, azaz a története első élvonalbeli meccsét játszó Darazsak Sportakadémiát látja vendégül a Novomatic-arénában, ugyancsak szeptember 28-án, szombaton, 18.30-kor.

A férfi NB I-ben a Sopron KC is hazai környezetben indítja a szezont: szeptember 27-én, pénteken 19 órakor a DEAC látogat a Novomatic-arénába.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában