Értékes eredményt ért el az ETO Újpesten

2 órája

Borbély Balázs: Ez az egy pont lélektanilag sokat jelenthet

Papp Győző

Hatalmas küzdelmet vívott egymással a két csapat. Fotó: mti

Gól nélkül ért véget az Újpest-ETO FC Győr mérkőzés pénteken este a Megyeri úton. Az újpestiek sorozatban a második bajnoki meccsükön is 0–0-t játszottak, úgy tűnik, kissé megtört a lendületük, az ETO viszont összességében elégedett lehet, hiszen a Paks elleni 2–1-es győzelem után értékes pontot szerzett a Megyeri úton. Sorrendben a harmadik mérkőzésén maradt veretlen.

Borbély Balázs, az ETO vezetőedzője: 

A mérkőzés elején az Újpest nyomás alatt tudott tartani minket, miközben mi nagyon idegesek voltunk. Ekkor nem volt meg az az egészséges önbizalom, amit az elmúlt két veretlen meccs adhatott volna. Aztán sikerült kijönnünk ebből, magukra találtak a játékosok, elkezdtünk focizni, megtartottuk a labdákat és helyzeteket is tudtunk kialakítani. Ha nem is sokat, de gólveszélyeseket. A hazai csapatnak is voltak helyzetei, úgyhogy igazságos döntetlen született. A mérkőzés legnagyobb helyzete a miénk volt. Ez az egy pont lélektanilag sokat jelenthet. Nincs hiányérzetem, elégedett vagyok.

 Bartosz Grzelak, az Újpest vezetőedzője: 

Még ki kell elemezni a dolgokat, de ha csak a tényeket nézzük, akkor gól nélküli döntetlen lett az elmúlt két meccsünk, ezeket az ember inkább vereségnek érzi. Nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Két olyan csapattal találkoztunk, melyek nagyon mélyen védekeznek. Bár ma több helyzetünk volt, mint a Diósgyőr ellen, de ez sem volt elég. Ha győzni akarunk, akkor ennél is többet kell kidolgoznunk. Biztos megcsappant most az önbizalmunk, ezen dolgoznunk kell az edzéseken. Elemeznünk kell az okokat, mert nem elfogadható, hogy nem találunk be hazai pályán.

Percről percre

13. perc: Heitor vállal ütközött Besével a győri 16-os előtt, Horváth lövését szépen védte Gyurákovics, de Csonka visszafújta az esetet. A játékvezető némi meglepetésre újpesti szabadrúgást ítélt. Sőt, még a VAR is vizsgálta az esetet kiállítás miatt. 35. perc: Győri támadás során Benbouali passzolt Gavric elé, akinek 14 méteres lövését Piscitelli vetődve ütötte ki. 
37. perc: Tamás egy remek csel után kissé balról, 13 méterről lőtt, egy győri védő blokkolta a labdát. 
43. perc: Gavric balról ballal laposan adott középre, Benbouali éppen csak lemaradt, Tamás a bal alsó sarok előtt tisztázott szögletre Sahli előtt. 
46. perc: Bitri fejese nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett. 
54. perc: Brodic labdát szerzett a 16-os előtt, balra forgatott Horváthhoz, aki ballal 7 méterről a kapusba lőtt. 
56. perc: Stefulj bal oldali beadása után Sahli 4 méterről lőtt, de elvétette a rövid sarkot. 
77. perc: Csonka játékvezető megsérült, a helyét Káprály vette át. 

Végig nagy küzdelem

Az ETO-ban sérülés miatt hiányzott Samuel Petrás, Albion Marku és Paul Anton, valamint a karcsúsításon átesett Nenad Lukic. 

Az első félidő kezdetén heves rohamokkal kezdett az Újpest a szervezetten védekező ETO ellen. A hazaiak időnként jelentős nyomás alá helyezték a győri kaput, de igazi gólhelyzetet nem nagyon tudtak kialakítani, Gyurákovicsnak alig volt védenivalója. A játékrész második felében a zöld-fehérek már higgadtabban játszottak, jobban meg tudták tartani a labdát. A legnagyobb helyzet előttük adódott, de Gavric lövését Piscitelli kiütötte. 
A második félidő is óriási küzdelmet hozott, rengeteg párharcot láthattak a nézők. Minden labdáért meg kellett küzdeni mindkét csapatnak. Nézhető mérkőzés volt, amely azonban kevés szép megoldást hozott. 
A győri csapat nagy szívvel küzdött és megérdemelten szerzett pontot Újpesten. Ezzel sorrendben a harmadik mérkőzésén nem szenvedett vereséget, ennek a szakasznak győri szempontból egy győzelem és két döntetlen a mérlege. 

Jegyzőkönyv

Újpest-ETO FC Győr 0-0

Szusza Ferenc Stadion, 7120 néző. V.: Csonka, 79. perctől Káprály.

Újpest: Piscitelli – Bese, Nunes, Duarte, Fiola, Tamás (Dénes, 79.) – Dékei (Karamoko (55.), Helmich, Horváth (Onovo, 79.) – Brodic, Ljujic. Vezetőedző: Bartosz Grzelak.

ETO FC Győr: Gyurákovics – Bitri, Szépe, Heitor – Vera (Kasa, 90.), Ouro, Tóth R., Stefulj – Sahli (Diarra, 90.), Benbuali (Krivokapic, 95.), Gavric. Vezetőedző: Borbély Balázs.



 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában