Borbély és Gyurákovics is bízik a csapatban

2 órája

Pontokkal térne haza Újpestről az ETO

Borbély Balázs vezetőedző.

Győztesen hagyta el a pályát az ETO a Paks ellen (2-1) az elmúlt hétvégén, hatodik őszi bajnoki mérkőzésén ezzel az első három pontját szerezte meg. A sikerből többen vették ki a részüket, egyikük Gyurákovics Erik kapus, aki Samuel Petrás eltiltása miatt állhatott ismét a háló előtt.

„Nagyon örültünk a győzelemnek, kellett már a csapatnak – kezdi a játékos. – A héten meg is változott a légkör, remek hangulat uralkodott az öltözőben, és jobb kedvvel végeztük az edzéseket is.”

Gyurákovics Erik

A vasárnapi mérkőzés után ma újra bizonyíthat a zöld-fehér együttes, ezúttal az Újpest vendégeként.

„Nehéz összecsapásra számítok, az Újpest játékoskerete sokat erősödött, visszatértek a szurkolói is – folytatja Gyurákovics Erik. – Jó hangulatú összecsapás lesz, engem egyébként feldob, ha sok néző előtt védhetek. Persze annak jobban örülök, ha a mi szurkolóinkból vannak többen, de így is kellemesebb, mint félig üres lelátók előtt focizni.”

Az esélyekről és arról, hogy vele kezd-e a kapuban az ETO, Gyurákovics Erik a következőket mondta:

„Kellő önbizalommal lépünk pályára, nem szeretnénk letérni a győztes útról. Kompakt védekezéssel, remélem, győzelmet aratunk. Azt még nem tudom, hogy maradok-e a kapuban, vagy visszatér Petrás. Egy a lényeg, amelyikőnk véd, az jó teljesítményt nyújtson a kapuban.”

Újpest FC-ETO FC Győr

Szusza Ferenc Stadion, ma 20.00. V.: dr. Csonka.

A harmadik helyen álló lila-fehér csapatnak ötvenszázalékos a mérlege, három-három győzelem, illetve vereség mellett egy döntetlenje van, amit szombaton a DVTK ellen ért el hazai pályán. Az ETO a Paks legyőzésével kilenc év után nyert újra az élvonalban.

Borbély Balázs vezetőedző: „A Paks elleni győzelem már nagyon kellett mindenkinek, azt is mondhatjuk, hogy ez egy visszajelzés volt az utóbbi időben elvégzett munkáért. Megérdemelt győzelem volt, ami önbizalmat adhat nekünk a következő mérkőzésekre. Rövid volt a felkészülési idő az Újpest elleni meccs előtt, de tudjuk, mi vár ránk pénteken. Nagyon jó minőségű, tapasztalt játékosokból álló keretet sikerült kialakítaniuk a lila-fehéreknek a nyári felkészülési időszak alatt. Tisztában vagyunk vele, hogy komoly ambíciókkal rendelkező klub, ettől függetlenül természetesen nem feltartott kezekkel megyünk Budapestre, megharcolunk a pontokért, nem üres kézzel akarunk hazatérni!”

Vasárnap esti rangadó

Rangadóval zárul az OTP Bank Liga nyolcadik fordulója vasárnap 18 órakor: a Ferencváros fogadja a Puskás Akadémiát. A felcsúti csapat áll az élen, amely hat mérkőzéséből – egy vereség mellett – ötöt megnyert.

A további program, szombat: DVTK-ZTE FC 15.00. Kecskeméti TE-Nyíregyháza 17.00. DVSC-MTK 19.30. Vasárnap: Fehérvár FC-Fehérvár FC-Paksi FC 15.30. Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia 18.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában