Labdarúgás

21 órája

Portugáliába szerződött a csornai származású ETO-játékos

Kisalföld.hu

A csornai Gönye Áron az ETO FC Győr utánpótlásából a portugál SC Lusitaniába szerződött. A napjainkban 18 éves védő 2017-ben került Győrbe, hét évet töltött az ETO utánpótlásában. Az SC Lusitania korosztályos együttese az élvonalban játszik, így olyan sztárklubok ellen mutathatja meg magát, mint a Benfica vagy a Sporting. A belső védőként és védekező középpályásként is bevethető, 193 centiméter magas Gönye profi szerződést kötött a klubbal, melynek első csapata a harmadosztályban szerepel. 

Ebből az alkalomból a Csornai SE facebook oldala megszólaltatta a fiatal futballistát.

"Egy portugál játékos megfigyelő által világszerte futballistákat keresett az SC Lusitania. Adatokat, videót kellett kiküldeni magamról és egyedüli magyarként engem hívtak ki. Egy kis kint töltött idő után egy plusz egy éves profi szerződéssel le is igazoltak. Jól érzem magam, túl vagyok már három edzőmeccsen és egy bajnokin. Hamar befogadtak a társak, nagyon jó fejek és segítőkészek , ami sokat hozzátett, hogy jól tudjak teljesíteni. A felnőttcsapattal is edzhettem ami szintén imponáló volt."

Gönye nem az első győri fiatal, aki ezen a nyáron külföldre szerződött, korábban a 16 éves Prettenhoffer Mártont igazolta át az olasz Cagliari.  
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában