Győri Klíma Expo

2 órája

Negyedszer zöldül Győr

Negyedszer rendezi meg a győri önkormányzat a Széchenyi-egyetemmel együtt a Győri Klíma Expo - az MVM energiájával elnevezésű rendezvényt, illetve az október 3 és 5 között tartott eseményhez már harmadszor kapcsolódik szombaton, október 5-én a WHB Zöld Futás.

Gyurina Zsolt

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Huszár Gábor

A pénteken az  Olimpiai Sportpark előtti téren tartott sajtótájékoztatón Herman Etelka, az önkormányzat környezetvédelmi osztályvezetője elmondta, hogy tavaly 3500 látogatója volt az eseménynek, idén reményeik szerint akár ötezren is lehetnek. 

Az első nap szakmai nap lesz, a második napon bemutatkozik Győr öt testvérvárosa, találkoznak  a kertbarátok is. Mint Torma András, az egyetem docense elmondta, a rendezvényen többek között kerekasztal-beszélgetés lesz az éghajlatváltozásról, több program során előkerül a klímaszorongás. Idén bővettették standjukat. 

Kiss Dániel, a GYAC klubigazgatója kiemelte, hogy a Győri Zöld Futás egy népszerű, társadalomépítő esemény, ami a sport, az egészség és a környezetvédelem fontosságára hívja fel az érdeklődők figyelmét. Az esemény célja, a társadalom érzékenyítése a környezetvédelem és az egészséges életmód fontosságára. 

Az első Győri Zöld Futást 2021-ben rendezték meg, és azóta minden évben nagy sikert arat. A West Hungária Bau Kft., mint névadó szponzor, már az indulás óta támogatja az eseményt, a győri cég elkötelezett a sport és az egészséges életmód támogatása mellett, és büszkén áll ki minden ilyen kezdeményezés mellett. Idén 2,7, 14 és 21 kilométeres távok lesznek, a félmaraton távját pedig hitelesítették. Lesz kenyai és olimpikon induló is, az abszolút verseny összedíja 350 ezer forint. Nevezni szeptember 30-án délig lehet, eddig 500 nevezés érkezett be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában