Kajak-kenu

2024.08.08. 13:47

Továbbjutott a győri Takács Kincső a párizsi olimpián

A győri Graboplast VSE versenyzője, Takács Kincső középfutamba jutott a női kenusok 200 méteres versenyében a párizsi olimpián.

Kisalföld.hu

A reményfutamban remekelt a győri kenus.

Fotó: Kovács Tamás

A 30 éves győri Takács, aki ezen a távon párosban 2018-ban Európa-bajnok volt, 500-on viszont több Eb-győzelemmel és vb-címmel is rendelkezik kettesben, ugyancsak harmadik lett az első pályáján, majd a harmadik reményfutamban jó rajtot követően az elején élen haladó kínai Lin Ven-csünt is simán megelőzve magabiztos győzelmet aratott.

 

Takács Kincső reményfutama után elégedetten nyilatkozott, mint mondta, picit bosszantotta, hogy az előfutamban csupán egy hajszállal maradt le a középfutamba jutásról, ugyanakkor szavai szerint jó oldala is volt a harmadik helynek.

"Abból a szempontból örültem neki, hogy így tapasztalatot tudtam szerezni a két órán belüli futamokra – mondta a sportoló, aki ezt is elárulta, hogy előzetesen megnézte, kinek volt a legjobb ideje és annak megfelelően építette fel vigaszági futamát. – Tudtam, ha a kínaival elmegyek, akkor benne leszünk az egy-kettőben. Az pedig, hogy sikerüljön beraknom elé a hajót, nagy motivációt jelentett számomra."

A középfutamot és a döntőt szombaton rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában