Női kosárlabda

2024.08.20. 19:34

Győri vezérlettel javított a magyar válogatott a ruandai vb-előselejtezőn

A magyar női kosárlabda-válogatott fölényes, 97-60-as diadalt aratott Fülöp-szigetek legjobbjai felett a ruandai világbajnoki előselejtező második fordulójában.

Kisalföld.hu

Angyal Barbara jó teljesítményt nyújtott.

Fotó: fiba.basketball

Völgyi Péter szövetségi kapitány első tétmérkőzésén a csapat hétfőn szoros mérkőzésen kétpontos vereséget szenvedett Szenegáltól (61–63).

 

A világbajnoki előselejtező vasárnapig tart Ruandában, ahol a magyarok a csoportkört csütörtökön Brazília ellen zárják. A kvartettből az első kettő jut az egyenes kieséses szakaszba, az előselejtező győztese kerül a vb-selejtező mezőnyébe, amely 2026 márciusában lesz. A 2026-os világbajnokságon 16 válogatott szerepel. Az előző, 2022-es vb-n – amelynek Ausztrália adott otthont – még csak 12 együttes vett részt.

Női világbajnoki előselejtező, Kigali (Ruanda), C csoport, 2. forduló: Magyarország–Fülöp-szigetek 97–60 (23–14, 28–10, 24–20, 22–16).

Az első kosarat a rivális szerezte a találkozón, ezt követően viszont 14–0-s sorozatot produkált a magyar válogatott, amely az első negyed végére kilenc, a nagyszünetre 27 pontosra növelte előnyét. A győztes fél kiléte a folytatásban sem volt kérdés, csupán a különbség, a magyar együttes végül fölényes, 37 pontos diadalt aratott.

A győri játékosok közül ismét Dubei Debóra volt a legeredményesebb 13/9 ponttal, ami mellé 5 lepattanó és 4 assziszt társult. Dombai Réka 9/3 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt szorgoskodott össze. Angyal Barbara 8/6 pontig, 1 lepattanóig és 5 asszisztig jutott, míg Kiss  Virág 6 ponttal, 9 lepattanóval és 2 gólpasszal járult hozzá a fölényes győzelemhez.

Az első meccset betegség miatt kihagyó soproni Varga Alíz ezúttal ott volt a keretben, kevesebb mint öt percet volt pályán, ezalatt 3 lepattanót gyűjtött be.

Az első mérkőzés alapján a mai ellenfelünk rendkívül kellemetlen csapatnak tűnt. Nálunk jóval alacsonyabb szerkezetű, ugyanakkor nagyon gyors kosárlabdát játszott tegnap és a hárompontos vonaltól két-három méterre is jó pár játékosuk veszélyes volt a gyűrűre. Nagy könnyebbséget jelentett, hogy az első mérkőzést nem velük játszottuk, mert így felhasználtuk az estét, illetve a délelőttöt is és alaposan felkészültünk belőlük. A csapat támadásban is nagyon okosan játszott, védekezésben is a taktikai feladatokat nagyon nagy százalékban betartotta és jól megcsinálta, ennek köszönhető ez a nagyarányú győzelem

– mondta az M1 aktuális csatornának Völgyi Péter. A szövetségi kapitány hozzátette: ebből a sikerből lehet építkezni a brazilok elleni találkozóra. 

A magyarok további menetrendje, 3. forduló: Magyarország–Brazília, csütörtök, 14.00.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában