Kajak-kenu

2024.08.07. 11:14

A győri Kopasz Bálint címvédőként biztosan jutott tovább a párizsi olimpián

A várakozásnak megfelelő stabil versenyzéssel elsőként ért célba szerdai előfutamában 1000 méteren a kajakos Kopasz Bálint, ezzel középfutamba jutott a párizsi olimpián.

Kisalföld.hu

Kopasz Bálint (elöl) a páros után egyesben is remekelt.

Fotó: Kovács Tamás

Férfi K I-ben öt futam szerepelt a programban, a címvédő, világ- és Európa-bajnok magyar kajakos a harmadikba került és a beosztás alapján nem kellett különösebben izgulnia.

Nem csupán azért, mert a szám egyik esélyese, hanem azért is, mert igazán komoly ellenfél nem volt mellette. Ennek megfelelően stabilan versenyzett, jól rajtolt, felvette az utazósebességét és végig az élen lapátolva győzött. Mögötte az argentin Agustin Vernice és a dél-afrikai Hamish Lovemore küzdött a még közvetlen továbbjutást érő második helyért, ők ketten komolyan finiseltek, így valamivel közelebb kerültek a végére Kopaszhoz, de az elsőségét nem veszélyeztették.

A végén azért meg kellett indulnom, mert jött az argentin srác, aki sokat fejlődött Tokió óta, de az egész távot úgy osztottam be, hogy ne vegyen ki túl sokat belőlem. Bár holnap pihenőnap lesz, úgyhogy nem lett volna gond az sem, ha ma maxot vagy közel maxot kell mennem. Ez nem volt az

– mondta az M4 Sportnak a győriek 27 éves világklasszisa, aki Varga Ádámmal, a szám másik magyarjával K II 500 méteren is érdekelt Párizsban. 

"Úgy érzem, hogy akárcsak Tokióban, jó formát tudtam mutatni az előfutamban. Jó erős hátszél volt, igaz, jöttek azért a hullámok is, ami a technika rovására ment, de hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy rossz körülmények között is helyt tudjak állni a vízen."

A K I 1000 méter középfutamát és döntőjét szombaton rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában