Női kézilabda

2024.06.27. 18:11

Bajnokok Ligája – Ezekkel a csapatokkal sorsolták össze a címvédő Győri Audi ETO KC-t

Bivalyerős csoportba került a Győri Audi ETO KC a női Bajnokok Ligája csoportkörének bécsi sorsolásán.

Kisalföld.hu

A júniusi BL-döntő már a csoportkörben megismétlődhet, hiszen a Győri Audi ETO KC összekerült a Bietigheimmel, mely idéntől már Ludwigsburg néven szerepel.

Fotó: Csapó Balázs

A címvédő zöld-fehérek a legutóbbi döntős német HB Ludwigsburggal – korábban Bietigheim –, a korábban triplázó norvég Viperssszel, a júniusi Final Fourban bronzérmes dán Esbjerggel – az elődöntőt ellenük játszották a zöld-fehérek –, a szintén dán Odensével és a francia Brest Bretagne együttesével került a B jelű nyolcasba, melyet a román Rapid Bucuresti és a montenegrói Buducnost tesz teljessé.

Az A csoport könnyebbnek ígérkezik, itt a magyar bajnok FTC ellenfele a Metz (francia), a CSM Bucuresti (román), a Krim Ljubljana (szlovén), a Storhamar (norvég), a Nykobing (dán), a Podravka (horvát) és CS Gloria (román) lesz.

Szerintem a csoport, amibe kerültünk jó. Kemény ellenfeleket kaptunk, erős csapatokkal találkozunk majd, de mi is azok vagyunk. Jó egy olyan csoportban szerepelni, amelyben ilyen együttesek játszanak, mert így végig élesnek kell majd lennünk. Természetesen hiányozni fognak a távozóink, de már nagyon várjuk, hogy az olimpia után az új játékosainkkal elkezdjük a közös munkát, és nekivágjunk ezeknek a nyomással teli kemény feladatoknak. Ez elősegíti a fejlődésünket, hiszen több szempontból is új csapatot építünk

 – mondta a sorsolás után a klub honlapján Per Johansson vezetőedző. 

A svéd szakember hozzátette: a csoportok kiegyenlítetlenek, hiszen egymás mellé kerültek az újoncok, a régi motorosok pedig a győriek mellé, ezért minél jobb pozíciót kell kivívni, hogy megkönnyítsék a helyzetüket a negyeddöntőre.

Az első játéknap szeptember 7. lesz. A csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3–6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutnak.

A fordulók tervezett programja

1. forduló (szeptember 7–8.): Győri Audi ETO KC–Esbjerg. 2. forduló (szeptember 14–15.): Buducnost Podgorica–Győri Audi ETO KC. 3. forduló (szeptember 21–22.): Győri Audi ETO KC–Vipers. 4. forduló: Ludwigsburg– Győri Audi ETO KC. 5. forduló: Brest Bretagne–Győri Audi ETO KC. 6. forduló: Győri Audi ETO KC–Odense. 7. forduló: Győri Audi ETO KC–Rapid Bucuresti. 8. forduló: Rapid Bucuresti–Győri Audi ETO KC. 9. forduló: Odense–Győri Audi ETO KC. 10. forduló: Győri Audi ETO KC–Brest Bretagne. 11. forduló: Győri Audi ETO KC–Ludwigsburg. 12. forduló: Vipers–Győri Audi ETO KC. 13. forduló: Győri Audi ETO KC–Buducnost Podgorica. 14. forduló: Esbjerg–Győri Audi ETO KC.

Az EHF fenntartja magának a jogot, hogy a mérkőzések szabálykönyvben meghatározott lejátszási sorrendjét a felek érdekei alapján egyoldalúan módosítsa. A fordulók menetrendjével kapcsolatos táblázat tájékoztató jellegű, a végleges menetrendet a következő hetekben határozza meg az európai szövetség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában