Strandfoci

2024.06.27. 10:28

Kétszer is a legjobbak voltak - a Trans Stars első és azóta is egyetlen győri csapatként lett bajnok

A több mint húsz évvel ezelőtti sikerükről emlékeztek meg az akkor bajnok, majd címét megvédő győri strandfocicsapat tagjai az egyik népszerű közösségi oldalon.

Szeitz Tibor

A Trans Stars első és azóta is egyetlen győri csapatként lett az országos strandfocibajnokságban első

A Trans Stars első és azóta is egyetlen győri csapatként még 2001-ben a balatonboglári bajnokságon lett első, majd egy év múlva már Sand Stars néven védte meg címét a strandfoci – vagyis ahogy akkor még sokan hívták, homokfoci – országos bajnokságon. 
A Kisalföld 2001. augusztus 14-i tudósításából kiderül, hogy a több egykori válogatott és NB I-es futballistát soraikban felvonultató, 220 csapatos mezőnyből a legtöbb pontot szerzett 24 együttes kerülhetett a fináléba. A Szöllősi Péter, Nagy Gábor, Takács Norbert, Czetti Balázs, Vollai Tamás, Csenteri Csongor, Gálos Gábor, Stemmer József, Baracskai Róbert, Keszei János és Baracskai Dávid alkotta győri Trans Stars a csúcsra vezető úton az elődöntőben óriási meglepetésre kiütéses győzelmet mért a nagy múlttal rendelkező, kispályás válogatott játékosokból felálló Aramis gárdájára. 
„Dicsőséget szerezve Győr városának, a döntőben aztán igazi show-t produkálva, közönségszórakoztató mérkőzésen, 2–2-es döntetlen után, Csenteri Csongor aranygóljának köszönhetően megkoronázva eddigi remek teljesítményüket, a dobogó legfelsőbb fokára állhattak, elnyerve ezzel a nyolcszázezer forintos fődíjat, és természetesen a győztesnek járó hatalmas serlegeket” – állt a tudósításban. 
A 2001-es bajnokság legjobb játékosa az a győri Baracskai Róbert lett, aki a győztes gólt szerezte az egy évvel későbbi fináléban. 
„Mindannyian nagypályáztunk és a strandfoci-szövetség akkori egyik vezetője, Izsvák Zsolt közreműködésével Győrben is igyekeztünk egy jó strandfocis együttest összehozni – emlékezett vissza az első döntőben aranygólt szerző Csenteri Csongor. – A legjobbakat választottuk, s fantasztikus csapatunk lett. Óriási sikernek számított, hogy kétszer is megnyertük az országos bajnokságot.” 
Érdekesség, hogy akkoriban még cipőben játszották a mérkőzéseiket a strandfocisták. 
„Más világ volt, keményebb is volt a játék, nem volt még annyira letisztult a szabályrendszer” – tette hozzá Csenteri Csongor, aki a szakágban eljutott a válogatottságig. 
„A csapatból ketten, Czetti Balázzsal játszhattunk a nemzeti csapatban is. Én aztán megsérültem, Balázs többször is szerephez jutott.” 
A győri együttesre visszatérve, a második bajnoki cím után pár évig még együtt maradt a társaság. 
„Kisebb tornákat sikerült megnyernünk, aztán kiöregedtünk, de többen sokáig maradtunk edzőként is a foci mellett” – mondta befejezésül Csenteri, aki elárulta, a bajnoki címért járó pénzjutalom gyorsan, már aznap este az egyik balatonboglári étteremben elfogyott. 
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában