Lehetőség

2024.06.30. 07:01

Soproni Színház - Pályázatokat írtak ki kortárs alkotóknak

A Soproni Petőfi Színház két pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésére.

Kisalföld.hu

A drámaírói pályázatot a Páneurópai Piknik 35. évfordulója alkalmából hirdették meg. Olyan műveket várnak, amelyek az európai történelmet befolyásoló napokról, közvetve a berlini fal leomlásához kötődő eseményekről, összefüggésekről, emberi sorsokról szólnak. A pályázat nyertesének művét a soproni színház bemutatja, a leadási határidő: október 31.

A teátrum másik új kezdeményezése is a fiatal, kortárs alkotóknak szól. Ez egy úgynevezett projektpályázat, amely 40 év alatti, egyetemi diplomával rendelkező rendezőknek szól. Az alkotóktól olyan elképzeléseket várnak, amelyeket szívesen látnának a színpadon a 2025/2026-os soproni évadban.

Előny, ha kortárs magyar drámával érkeznek. A pályázat kétfordulós. Először az elképzeléseket kell benyújtani írásban, a város társulatának gerincét alkotó színészekre alapozott szereposztási javaslattal, majd a második fordulóban egy prezentáció keretében kell bemutatni és megvédeni, akár egy diplomamunkát. Benyújtási határidő: augusztus 31. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában