Labdarúgó edzőmérkőzés

2024.06.29. 19:03

Döntetlen a hőségben Gyirmóton

Kisalföld.hu

Gyirmót FC Győr – FC Ajka 2-2 (2-1)

Gyirmót, Alcufer Stadion, felkészülési mérkőzés. V.: Derdák.

Gyirmót: Hársfalvi (Kecskés) – Szegi (Orosz), Hudák D. (Lányi B.), Csörgő (Hajdú), Helembai (Rozs) – Hudák M. (Kiss N.– Ominger B. (Bagó), Katona M. (Biben), Madarász (Szűcs P.), Miknyóczki – Adamcsek (Erdei). Vezetőedző: Tamási Zsolt.

Ajka: Horváth D. (Szabados) – Major G. (Kovács N), Kenderes (Tar Zs.), Jagodics B. (Frák), Csemer (Szvoboda, Garai) – Csizmadia Z. Tóth G.), Kitl (Sejben V.) – Kopácsi (Baján), Zsolnai (Pantovic), Doncsecz (Borsos) – Szarka Á. (Nagy K.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Gólszerző: Ominger B. (1-0) a 15., Csizmadia (1-1) a 29., Ominger B. (2-1) a 45., Pantovic (2-2) az 54. percben

Jelentős vérfrissítésen esett át a hazai együttes, hiszen a távozó Soltész Dominik (Kisvárda), Takács Ronald, Jova Bálint, Szőke Gergő (MTK-hoz vissza kölcsönből), Kovács Milán (Nyíregyháza), Szatmári István (Békéscsaba), Medgyes Zoltán (Bp. Honvéd) mellett Katona Máté (Soroksár), Miknyóczki Ádám (MTK), Hudák Martin (PMFC), Horváth Rajmund (Haladás) érkezett az elmúlt napokban.

Jobban kezdtük a találkozót, aminek az első negyedóra végén meg is lett az eredménye, amikor Ominger Bencéhez került a labda a jobb összekötő helyénél, ő pedig az átvételt követően 17 méterről ballal mesterien csavart az ajkai kapu jobb oldalába (1-0) - írja a gyirmóti klub honlapja. Fél óra elteltével egy bal oldali szöglet után azonban egyenlíteni tudtak a vendégek, amikor a hosszúsaroknál érkező Csizmadia Zoltán 7 méterről fejelt kapunk bal oldalába (1-1). Az első játékrész utolsó pillanataiban ismét a hazaiaknál az előny, ugyanis Adamcsek Máté erőszakosan tört előre a bal oldalon, lövése után a labda a védőkön megpattanva a rövidsaroknál berobbanó Ominger elé került, ő pedig az elvetődő Horváth Dániel fölött a kapu jobb oldalába emelt (2-1).

Szünet után a cserékkel átalakított, frissített csapatok folytatták a játékot, amin belül szűk egyórai játék elteltével ismét egalizálni tudott az Ajka, amikor Nikola Pantovic a bal összekötő helyétől 18 méterről lobbal a kapu jobb oldalába lőtt (2-2).

Tamási Zsolt: - Egy újjáalakuló együttes életében fontos a hasonló felkészülési mérkőzés, láttam jó jeleket, de nyilván kiütköznek olyan dolgok is, amiken javítani kell, új játékosok lévén össze kell csiszolódni. Szünet után sok fiatalunk lépett pályára, akik esetében az volta cél, hogy ba saját játékukat meg tudják e valósítani egy NB II-es csapat ellen. Sok pozitív dolgot láttam, indulásnak nem volt rossz.

Schindler Szabolcs: - Tipikus edzőmérkőzés volt, amin belül az első negyedórában benn ragadt csapatunk, az első hazai gól után kezdtünk el futballozni. Kiegyenlített találkozó volt, az elején a hazaiak többet birtokolták a labdát. Két hibánkból gólokat kaptunk, de ez ilyenkor benne van a játékban. Előző napokban nagy terhelést kaptak a játékosok, de amit szezon előtt szerettem volna látni, azt visszakaptam.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában