Karate

2024.06.29. 14:08

Kétszer is dobogóra állt a kapuvári sportoló a Vilákupán

A kapuvári Castrum SE 39 esztendős karatésa, Magyar Lóránt kétszer is dobogóra állt a 6. Inclusive karate Világkupán, Dublinban.

Kisalföld.hu

Nem törte meg a petőházi sportolót, hogy tavaly lemaradt a dobogóról, most duplán kárpótolta az élet.

Dublin adott otthont az iKarate Global Világkupának, melyen három kontinensről kilenc ország mozgás-, látás- és hallássérült harcművészei mérték össze tudásukat saját kategóriáikban. Közel 200 versenyszámot bonyolítottak le a dublini DCU Sporthallban.

Magyar Lóránt két éremmel zárt Dublinban.

A petőházi Magyar Lóránt a covid óta a Castrum SC Kapuvár hivatalos parasportolója, és ép társaival együtt rendszeresen készül a megmérettetésekre. A "Kis Lórit" a petőházi közösség a szívébe zárta, és erejéhöz méltón igyekszik támogatni is. Tavaly Lóri épphogy lemaradt a dobogóról. A kudarc viszont nemhogy letörte volna, még több munkára sarkallta. Lóri kitartása és elszántsága meghozta a várt sikert: formagyakorlatban bronzérmet szerzett, míg kumite (küzdelem) kategóriában ezüstéremmel zárta a napot.

"Olyan példakép edz velünk a Castrumban, akire minden gyerek és felnőtt sportolónk büszke. Mozgássérültként neki a számunkra természetes napi rutin elvégzése is óriási feladatot jelent. Ezentúl pedig vállalja hétről hétre a kemény edzéseket, hogy elérje céljait. Vele sem kivételezem, megkövetelem tőle is azt a munkát, amit fogyatékossága megenged. Ő pedig egészséges társainak mutatja, nincs lehetetlen. Köszönöm a petőháziaknak, hogy nap mint nap erőt adnak Lórinak, és támogatják mindennapjaiban" – értékelte Sensei Pantelics Péter Magyar Lóránt teljesítményét a para Világkupán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában