Vélemény

2024.07.01. 08:47

Így értékelte a magyar válogatott Eb-n nyújtott teljesítményét Bölöni László (videó)

A 71 éves marosvásárhelyi szakember szerint a magyar csapat számára egy óriási lépés lenne, ha ki tudna jutni a világbajnokságra.

MW

Bölöni László a Metz vezetőedzőjeként a délkelet-franciaországi nizzai Allianz Riviera Stadionban 2024. január 27-én

Forrás: AFP

Fotó: Valery HACHE

Bölöni László távozik a francia labdarúgó-bajnokságból búcsúzott Metz együttesétől. A 71 éves marosvásárhelyi szakember ezt az M1 aktuális csatornának árulta el a szülővárosában tartott vasárnapi ünnepségen, ahol díszpolgári címet vehetett át.   

Nem fogok ottmaradni, ez biztos. Egyelőre azt kívánom, hogy nyugodjak meg egy kicsit, hiszen fél évszázada benne vagyok a futballőrületben, ami hétről hétre óriási stresszel jár, sok-sok időt vesz el

- nyilatkozta Bölöni.   

Marosvásárhelyről szólva Bölöni László elmondta, ebben a városban gyakorlatilag csak szép dolgok történtek vele, itt érettségizett, majd végezte el az egyetemet, itt lett szerelmes, majd született meg a lánya. Itt lett első osztályú futballista, majd döntötte meg a román válogatottsági rekordot is.   

"Azt hiszem, van még mit adnom" - mondta jövőjével kapcsolatban a legendás szakember, aki megjegyezte, élete a Dél-Franciaország, Budapest, Marosvásárhely háromszögben zajlik, majd kissé "morbidul, de humorosan" megjegyezte, utóbbi helyre egészen biztosan visszatér majd, hiszen itt van a sírhelye is.   

Dokumentumfilm készül Bölöni László életéről (videó)

Kollarik Tamás, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem docense jelenleg Bölöni Lászlóról készít filmet, aki erdélyiként a román válogatottban játszott és ért el kiemelkedő nemzetközi sikereket - számolt be róla a Magyar Nemzet.

"A Bölöni-film az történelmi ismereteket is ad, hiszen Bölöni László karrierjének egy jó része a ceausescui Romániához kapcsolódik. Talán ma már kevesebbet beszélünk azokról az időkről, de a filmből megtudhatjuk, hogy mit jelentett akkor magyarként Erdélyben élni, mit jelentett akkor magyarként a hatalom által kiválasztott csapatban játszani, hogy mit jelentett akkor meccset nyerni és az milyen kedvezményekkel járt. Mindez ma már nem nagyon van benne a köztudatban" – elemezte a készülő film érdekességét a Hír TV Svenk című műsorában S. Tóth András sportújságíró.

 

Bölöni László a németországi Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatottról azt mondta, a csapat az elmúlt években remek eredményekkel örvendeztette meg a szurkolókat, az Eb-n azonban "kicsit megcsúszott". Véleménye szerint a magyar csapat ugyan tízből négy alkalommal talán legyőzi például a német válogatottat, de a maradék hatban a Nationalelf az esélyes. Hozzátette, a Svájc elleni csoportmeccset rossz filozófiával támadta meg az együttes, a németek ellen viszont tiszteletre méltó volt a hozzáállás, a skótok felett aratott siker pedig egy reményt adó, lelkes győzelem volt. Bölöni szerint jobb lett volna ezzel a találkozóval kezdeni a kontinensviadalt. 

Bölöni László kiemelte, a magyar csapat számára egy óriási lépés lenne, ha ki tudna jutni a világbajnokságra. A románokkal kapcsolatban azt mondta, alapvetően egy "közép értékű" együttes, amely az Eb-n kihasználta az előtte adódó lehetőséget, és akár meglepetést is okozhat a hollandok elleni nyolcaddöntőben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában