Nyári Akadémia

2024.07.01. 17:00

Színházi alkotótábor a Soproni Egyetemen

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) Nyári Akadémiájának idén a Soproni Egyetem campusa adott otthont. A soproni Nemzetközi Színházi Műhely csoportfoglalkozásain az SZFE oktatói közül többek között Vidnyánszky Attila, Berettyán Nándor, Horváth Csaba és Ilja Bocsarnikovsz vett részt.

Varga Henrietta

 A két felsőoktatási intézmény partnerségében török, grúz, francia, orosz és magyar diákok érkeztek tanáraikkal együtt a hűség városába. A nemzetközi színházi műhelymunkák hétfőtől szombatig zajlottak, az összesen százfős nemzetközi alkotóközösség napközben öt csoportban dolgozott a Soproni Egyetem épületeiben. 
Délelőttönként tanáraik vezetésével azt gyakorolták, hogyan bánhatnak a legjobban érzéseikkel, gesztusaikkal, a testükkel. A munkanapok második felében pedig már nemzetközileg is vegyes csoportokat alkotva, a Szentivánéji álom tematikája nyomán dolgoztak együtt a színházrendező szakos hallgatók vezetésével. 

A színművész- és színházrendező-hallgatók az egyhetes kurzus és közös munka végére több kisebb produkciót hívtak életre, amelyet be is mutattak. Érdekesség, hogy az előadások koncepciója, szövege és még a díszletek is a helyszínen születtek meg. 
A városban töltött tartalmas hét nem csak a munkáról szólt, hiszen a részt vevő külföldi és hazai diákok Sopronnal, valamint a város által kínált programokkal is megismerkedtek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában