Bajnoki

2024.02.18. 17:42

NB II foci - A 96. percben tizenegyesből szerzett góllal nyert az Ajka a Mosonmagyaróvár ellen

Nem sok hiányzott a pontszerzéshez.

Kisalföld.hu

FC Ajka–Credobus Mosonmagyaróvár 1–0 (0–0)
Ajka, Városi Sportcentrum, 1000 néző. V.: Gaál.

Ajka: Szabados – Tóth G., Tar, Jagodics B., Csemer – Csizmadia Z. (Sejben, 77.), Fiáth (Babos, a szünetben), Borsos F. (Szarka Á., 58.), Zsolnai R., Pantovics (Kenderes Z., a szünetben) – Nagy K. (Horváth P., 82.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Credobus Mosonmagyaróvár: Auerbach –  Simita, Czingráber, Papp Sz., Horváth K. (Vogyicska Balázs, 75.) – Radics (Vukaszovics, 82.), Kapornai – Szabó B. (Máris, 62.), Illés D. (Deák I., 75.), Csóka D. – Szendeff (Puhtyejev, 75.). Vezetőedző: Nagy Ádám.

Gsz.: Szarka Á. (96.).
Kiállítva: Czingráber (71.)
96. perc: A hosszabbítás utolsó pillanataiban Papp Sz. találta el Szarka lábát a tizenhatoson belül, aki látványosan nagyot esett, tizenegyes. A büntetőből a sértett a kapu bal oldalába helyezett. 1–0.

A kiegyenlített első játékrészben a hazai csapat előtt adódott kicsivel több lehetőség, ám a Mosonmagyaróvár állt közelebb a gólhoz, Csóka lövése nem sokkal kerülte el a bal kapufát. Szünet után sem változott nagyon a játék képe, s ha már nem is annyi, de mindkét gárda előtt akadt gólszerzési lehetőség. Aztán a 71. percben Czingráber begyűjtötte a második sárga lapját, így emberhátrányba került a vendégcsapat, amely úgy tűnt, ennek ellenére ponttal távozhat, ám az utolsó másodpercekben a hazaiak büntetőhöz jutottak, amit gólra is váltottak. 

Nagy Ádám: – Irányításom alatt az eddigi legstabilabb teljesítményt nyújtottuk. Az első félidőben mindkét csapat előtt adódott lehetőség, s a labdabirtoklásunk is jól működött. A kiállítás miatt hátrébb kellett hozni a védekezésünket, de amit a csapat ezután csinált erőn felüli volt, a  büntető azonban megpecsételte a sorsunkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában