Tatabányai világbajnok

2023.10.19. 07:21

Két Komárom-Esztergom vármegyei éremszerző a muay thai vb-n

Hat érmet – egy aranyat, két ezüstöt és három bronzot – nyertek a magyar versenyzők a muay thai törökországi utánpótlás-világbajnokságán Kemerben. Az egyetlen aranyérmet a tatabányai Tóth Dzsesszika szerezte meg, a komáromi Nyári László a dobogó második fokára állhatott fel.

Kisalföld.hu

A törökországi Antalyában rendezték meg az IFMA muay thai utánpótlás-világbajnokságot szeptember 29. és október 8. között. A vb-n több mint 1100-an indultak, a magyar színeket 12 versenyző képviselte. Hazánk egyetlen aranyérmét a tatabányai Tóth Dzsesszika szerezte a 67 kilo­grammosok mezőnyében. 

A már világbajnok Tóth Dzsesszika és edzője, Bányász Adrián.

A Mega Tech SE versenyzője Bányász Adrián edző saját nevelésű sportolója, és eredményével sporttörténelmet írt: ő az első tatabányai muay thai világbajnok. Dzsesszika orosz, török, spanyol és egyiptomi versenyzők ellen diadalmaskodott az erős mezőnyben. 

A komáromi Nyári László a 75 kilogrammos súlycsoportban szerzett ezüstérmet.

A komáromi Alexandros Muay Thai Gym ifjú harcosa, Nyári László a 75 kilogrammos súlycsoportban vett részt az IFMA muay thai utánpótlás-világbajnokságon. Laci egy kazah, egy ukrán és egy portugál versenyző legyőzése után került a döntőbe, ahol szoros mérkőzés után az orosz ellenfele kezét emelték a magasba, így Laci világbajnoki ezüstéremmel zárta a versenyt. „Laci augusztusban töltötte be 16. életévét, így először indult a 16–17 évesek junior korosztályában. Ez az ezüstérem fantasztikus teljesítmény, nagyon büszkék vagyunk rá, és folytatjuk a munkát, hogy legközelebb a döntőben is az ő kezét emeljék a magasba” – mondta Grónai Sándor felkészítő edző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában