Torna ob

2023.09.17. 14:15

A győri Mészáros Krisztofer tarolt a szerenkénti döntőkben

A férfiaknál a Győri AC tornásza Mészáros Krisztofer öt aranyérmet szerzett a szerenkénti országos bajnokságon. A többi győri versenyző is érmeket – köztük aranyakat – nyert.

Kisalföld.hu

Mészáros Krisztofer négy döntő után állt fel a dobogó tetejére.

Fotó: Freschli József/MATSZ

A győri Mészáros Krisztofer talajon, lólengésben, gyűrűn, korláton és ugrásban is aranyérmet szerzett, ebből gyűrűn és talajon holtversenyben a tornászok országos bajnokságának második napján. Ttömött lelátók előtt mutatták be gyakorlataikat a tornászok, akiknek ez volt az utolsó versenye a szeptember végi, antwerpeni olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

A férfiak talajon kezdtek. Itt teljes győri dobogó született, ráadásul az első helyen holtverseny alakult ki Kardos Botond és Mészáros Krisztofer között 13,900 ponttal, mögöttük Tomcsányi Benedek zárt. Lólengésen sem szakadt meg a Rábaparti dominancia. Az Eb-ezüstérmes Mészáros Krisztofer, Molnár Botond és Tomcsányi Benedek az első három sorrendje. Gyűrűn egészen különleges sorrend alakult ki, hiszen három(!) tornász is azonos pontszámmal végzett az élen: Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek mellett Kiss Balázs  is 13,400 pontot kapott gyakorlatára, így országos bajnok lett. Ugráson folytatódott a győri dominancia: Mészáros, Tomcsányi és Kardos nyakába kerültek a medáliák. Korláton Mészáros arany-, Tomcsányi ezüst-, míg az FTC színeiben versenyző Balázs Krisztián bronzérmet szerzett, amit aztán nyújtón aranyra javított. Mészáros Krisztofer ezüst-,  Kiss Balázs bronzérmes lett ezen a szeren.

Nyilatkozatok

Mészáros Krisztofer: – Mindkét nappal elégedett vagyok. Őszintén szólva szerettem volna a lehető legtöbb aranyérmet szerezni, de Kiki jobb nyújtógyakorlatot mutatott be, azt gondolom, a világbajnokság előtt ez remek verseny volt.

Kardos Botond: – Szerintem jó talajgyakorlatot tudtam bemutatni, ma sokkal jobban éreztem magam, mint tegnap. A lábammal is jobban tudtam dolgozni talajon, mint szombaton, ennek köszönhető az aranyérem.

Tomcsányi Benedek: – Öt érmet tudtam szerezni, azt gondolom, elégedett lehetek ezzel a teljesítménnyel. Jó versenyem volt ez a mostani, különösen nagy elégtétel számomra, hogy a tavaszi sérülést követően most már teljes értékűnek érzem magam.

Eredmények

Férfi, talaj: 1. Kardos Botond (GYAC) és Mészáros Krisztofer (GYAC), 13,900, edző: Szűcs Róbert; 3. Tomcsányi Benedek (GYAC), 13,700.

Lólengés: 1. Mészáros Krisztofer (GYAC), 14,000; 2. Molnár Botond (GYAC), 13,300; 3. Tomcsányi Benedek (GYAC), 13,200.

Gyűrű: 1. Mészáros Krisztofer (GYAC) és Tomcsányi Benedek (GYAC), 13,400; 3. Kiss Balázs (BHSE), 13,400.

Ugrás: 1. Mészáros Krisztofer (GYAC), 13,850; 2. Tomcsányi Benedek (GYAC), 13,500; 3. Kardos Botond (GYAC), 13,250.

Korlát: 1. Mészáros Krisztofer (GYAC), 14,300; 2. Tomcsányi Benedek (GYAC), 13,100; 3. Balázs Krisztián (FTC), 12,900.

Nyújtó: 1. Balázs Krisztián (FTC), 13,800; 2. Mészáros Krisztofer (GYAC) 13,100; 3. Kiss Balázs (BHSE), 12,800.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában