Férfi kosárlabda

2023.09.02. 14:28

A bronzéremért játszhat a Sopron KC

A három légióssal felálló soproni csapat helyenként ügyesen játszva, a mérkőzés nagy részében kiegyenlítetté tette a játékot az öt légióssal játszó Alba ellen, de összességében érvényre jutott az ellenfél nagyobb tudása, így szombaton 15 órától a 3. helyért játszik az SKC az oroszlányi MVM Bányász-kupán.

Kisalföld.hu

Voltak jó periódusai a kék mezes soproniaknak.

Fotó: Sopron KC

Alba Fehérvár–Sopron KC 96–78 (26–24, 23–16, 26–19, 21–19)

Oroszlány, MVM Bányász-kupa, felkészülési torna. V.: Tőzsér, Minár, Kéri.

SKC: Williams 8, Meszlényi, ARCHIBALD 18/12, Da Silva 8, MOLNÁR M. 8. Cs.: Csendes 9/6, FAZEKAS 13/9, SCHÖLL 8 , Polster 3/3, Sitku 3/3. Edző: Bors Miklós.

A fehérváriak kezdtek jobban, de a nyitóetap második felében elsősorban Archibald, valamint a padról ügyes, jó játékkal beszálló Fazekas Csaba és Schöll Richard jóvoltából szorossá tette a találkozót az SKC. A második szakasz elején az ellenfél tartotta szűk előnyét, a félidő hajrájában pedig pontosabban játszva 9 pontos előnyre tett szert a szünetig (49–40).

A második félidő elején a fiatal soproni csapattal szemben érvényre juttatta nagyobb tudását és 15 ponttal ellépett az Alba. Ezután több fiatal játékos is szép, ügyes megmozdulásokkal vétette magát észre, kiegyenlítetté is tette a játékot, de a fehérvári siker nem forgott veszélyben. A soproni szakmai stáb sokat cserélt, szombaton pedig a 3. helyért lejátszandó találkozón újra bizonyíthatnak a fiatalok.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában