Életműdíjak, kiváló pedagógusok

2023.06.13. 12:45

Pedagógusnap elismerésekkel - A Győri Tankerületi Központ ünnepsége és tanévzárója - galéria

Hatodik alkalommal került sor ünnepélyes tanévzárásra, egyúttal kitüntetések ünnepélyes átadására kedden délelőtt a Széchenyi István Egyetem hangversenytermében, a győri Zsinagógában.

Barki Andrea

Fotó: Csapó Balázs

A Győri Tankerületi Központ ünnepségét dr. Nagy Adél tankerületi igazgató nyitotta meg, ünnepi köszöntőt mondott Széles Sándor főispán. A rendezvényen a Jánossomorjai Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Sokorópátkai Általános Iskola adott ünnepi műsort.

A Győri Tankerületi Központ fenntartásában 65 köznevelési intézmény működik, összesen 22 196 tanulóval és mintegy háromezer pedagógus, oktatást segítő és technikai dolgozó foglalkoztatásával. A tanévzárón köszöntötték a pedagógusnapon állami kitüntetést kapott Némethné Hérincs Ildikó Annát, a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium pedagógusát, és Nikházy László Róbertnét, a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium pedagógusát, akik Németh László-díjban részesültek és Kutrovits Erzsébetet, a Radó Tibor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény gyógypedagógusát, aki Miniszteri Elismerő Oklevél elismerésben részesült.

Pedagógusok elismerése

A Győri Tankerületi Központ által alapított Kiváló Pedagógus Életműdíjat Bokor Gábor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Győri Tagintézményének igazgatóhelyettese, valamint Gyalókay Judit, a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium pedagógusa kapta.

Az Év Tanára díjat általános iskolai kategóriában Juhászné Csordos Tünde Mária, a Győri Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatóhelyettese, tanára, Pap Adrienn, a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola igazgatóhelyettese, középiskolai kategóriában Polczerné Ujlaki Csilla, a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium tanára érdemelte ki. A

2022/23-as tanévben Az Év Tanítója díjat Pénzesné Veres Ildikó, a Mosonmagyaróvári Fekete István Általános Iskola tanítója és Pártosné Szücs Andrea a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola tanítója kapta. Az Év Dolgozója díjat Márics Mariannának, a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium iskolatitkárának és Vecsei Ágnesnek, a Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Kollégium, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény gyógypedagógiai asszisztensének adták át.

Munkájáért Elismerő Oklevelet kapott:

  • Baksa Cecília Anna, a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola tanára
  • Cseh Judit Gabriella, a Győri Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola tanítója
  • Frankné Gaál Gyöngyi a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mosonmagyaróvári Tagintézményének gyógypedagógusa
  • Jakabné Magyar Cecília, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Győri Tagintézményének logopédusa, megyei munkaközösségvezetője
  • Katyiné Grabner Katalin, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Soproni Tagintézményének gyógypedagógusa
  • Korognai Anikó, a Mosonmagyaróvári Fekete István Általános Iskola tanítója
  • Lévai Tünde, a Győri Fekete István Általános Iskola iskolapszichológusa
  • Nagyné Ábrahám Marianna, a Győri Radnóti Miklós Általános Iskola Gyepszél úti Telephelyének tanára
  • Pál Ildikó, a Liszt Ferenc Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa.
  • Pintér Bernadett, a Radó Tibor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény gyógypedagógusa, munkaközösségvezetője
  • Posztós Judit, az Ujhelyi Imre Általános Iskola tanítója
  • Somfainé Kovács Eszter, a Liszt Ferenc Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa
  • Szőke Hajnalka, a Koroncói II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanára, fejlesztőpedagógusa
  • Szűcs Lászlóné a Pilinszky János Általános Iskola tanítója
  • Tóth Piroska, a Tápszentmiklósi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tanítója.
  • Tóthné Váli Gabriella, a Péri Öveges József Általános Iskola tanára
  • Zombóné Mihálitz Ágota, a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Soproni Tagintézményének gyógypedagógusa

Nyugdíjba vonuló igazgatókat köszöntöttek

Az ünnepségen köszöntötték a 2022/2023-as tanév végén nyugdíjba vonuló igazgatókat is. Nyugdíjba vonul Éder Etelka, a Mosonmagyaróvári Éltes Mátyás Általános Iskola, Óvoda, Kollégium, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója, Fülöp Gertrúd, az Ujhelyi Imre Általános Iskola igazgatója, Győriné Csendes Gyöngyi a Nyúli Pilinszky János Általános Iskola igazgatója, Jakabné Horváth Erzsébet a Győri Eötvös József Általános Iskola igazgatója, a Győri Radnóti Miklós Általános Iskola igazgatóhelyettese és Márkus Gusztáv, a Rábapatonai Általános Iskola igazgatója.

Diákok készítették az ajándékot

A kitüntetésekhez járó tárgyjutalmak különlegessége, hogy a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai tervezték és saját kezűleg készítették el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában