Újra felütötte a fejét a módszer

2 órája

Ereszcsatornás csalók Vámosszabaditól 10 kilométerre - 4000 eurót követeltek az idős asszonytól

Egy egyedül élő idős asszonyt akartak becsapni. A csalók egy magyar rendszámú furgonnal érkeztek a szlovákiai faluba, Balonyba.

Kisalföld.hu

Balony polgármesteréhez, Tovaryš Krisztiánhoz fordult segítségért az eset szemtanúja. Az idegenek kéretlenül ajánlották fel az ereszcsatorna cseréjét, amiért először egy kisebb összeget kérték, de a végén már csaknem 4000 eurót követeltek a csalók az asszonytól.

csalók, ereszcsatorna, Balony
A csalók először egy kisebb összeget mondtak, a végén jött a fekete leves.
Forrás:  Shutterstock

A polgármester azonnal a helyszínre sietett, hogy segítsen.

A ház előtt egy fehér furgon, magyarországi rendszám, benne két férfi. H. néni azonnal mondta, hogy a két úriember "bejött hozzá" és felajánlották hogy egy kisebb összegért (az összeg most nem fontos) kicserélik a csatornát. Mielőtt oda érkeztem már le is szedték az egyik oldalt, durván 12 métert, és tessék lássék munkával, felhelyezték, vagy inkább felraktak 12 m csatornát. A munkájukat inkább nem is részletezem, hisz még csak arra sem ügyeltek hogy merre legyen a csatorna esése, vagy hogyan toldják össze. De ezután következett a fekete leves. A két úriember nem rest, az egyedülálló H. Nénitöl a munkáért már 1000 eurót, a teljes csatornázásért pedig összesen 3800 eurót kérni vagy inkább követelni. 

- írta Balony község hivatalos közösségi oldalán a polgármester.

Gyorsan eliszkoltak a csalók 

Amikor Tovaryš Krisztián a helyszínre érkezett, már az úton álltak az ereszcsatornás csalók. A polgármester első dolga volt, hogy lefényképezte az autójukat, majd értesítette a rendőrséget. Az elkövetőkkel egy pár perces parázs vita is kialakult, de amikor megtudták, hogy úton van a rendőrjárőr, azonnal eliszkolt a faluból - írta le a történteket bejegyzésében.

Utoljára 5 évvel ezelőtt találkoztam csatornázós csalókkal. Azt hittem ez a módszer már kiveszett, mégis van még pár elfeledett, aki vissza-vissza tér ehhez a trükkhöz. Nagyon köszönöm, hogy vannak még a faluban, akik odafigyelnek a másikra, és szólnak. Mert ez a legfontosabb, így megelőzhető a baj! Figyeljünk egymásra.

- zárta a posztját.

Itthon is fontos felhívni az idős emberek figyelmét, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk. A rendőrség rendszeresen tart számukra előadásokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában