Vádiratot nyújtottak be

2 órája

Segítségnyújtás nélkül – 82 éves nő okozott balesetet – Videó az ütközésről

A Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki az általa okozott baleset helyszínén nem állt meg. Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt vádat emeltek a 82 éves nő ellen.

Kisalföld.hu

Forrás: MW

Fotó: Mediaworks Archívum/LI

A vádirat szerint a 82 éves nő 2023. július 15-én hajnalban Tatabányán a Rákóczi úton a Győri út felé vezette személygépkocsit, amikor a kereszteződésben a jelzőlámpák villogó sárga fényjelzést adtak. Az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére a nő nem állt meg az autóval, a kereszteződésbe folyamatos közlekedéssel behaladt. Ennek során a nő nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a Győri úton érkező személygépkocsinak, és behaladt sértett járműve elé. 

A vétlen autó vezetője ezt észlelte, fékezett, azonban az ütközést elkerülni nem tudta, a vétkes sofőr személygépkocsija bal hátsó részének ütközött. A baleset következtében az okozó jármű a menetiránya szerinti jobb irányban kitért, hátsó lökhárítója behorpadt és részben betörött, valamint oldalirányban kismértékben elcsúszott, továbbá a bal oldali hátsó lámpabúrája eltörött. 

Segítségnyújtás nélkül

Annak ellenére, hogy a balesetet az okozó nő észlelte, a járművel nem állt meg, így nem győződött meg arról, hogy a balesetben megsérült-e bárki, a helyszínről elhajtott. A baleset következtében sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést, nyakának rándulását szenvedte el, míg az okozó sérülést nem szenvedett. 

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a büntetlen nőt a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás nélkül hosszabb időre tiltsa el a járművezetéstől. 

A balesetről készített videó itt tekinthető meg!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában