Gyakorlat

2 órája

Kifolyt veszélyes anyag, sérült targoncavezető a járműgyárban

Ismét közös gyakorlaton vettek részt a tűzoltók.

Kisalföld.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

A Győri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a helyi járműgyár létesítményi tűzoltósága ismét közös, szituációs gyakorlatot tartott.

A feltevés szerint az üzem területén, a hulladékgyűjtő csarnokban az egyik targoncakezelő rosszul lett, az általa vezetett munkagéppel egy veszélyes anyagot tároló edénynek ütközött, amelynek az oldalát a targonca két emelővillája két helyen felhasította, ezért a tárolóedényből a sérüléseken keresztül folyik az anyag. Az elsőként kiérkező létesítményi tűzoltók egyikének beavatkozás közben megsérült a gázvédő ruhája, ezért nem tudták felszámolni a káresetet, így a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók segítségét kérték.

A hivatásos egységek mentesítő sátrat állítottak fel, közben hordágyra tették és kihozták a sérültet. A tűzoltók feltakarították a kiömlött anyagot és miután mindenki kijött a veszélyes anyaggal szennyezett csarnokból mentesítették védőruhákat - számolt be a gyakorlatról a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában