NB I

2 órája

Férfi kosárlabda – Négy vereség után nyert újra a Sopron KC

A Sopron KC hazai pályán magabiztosan győzte le a Szedeákot a férfi kosárlabda NB I-ben.

Kisalföld.hu

Edwardsék (fehérben) négy vereség után nyertek újra.

Fotó: Wölfinger Béla/SKC

Sopron KC–Szedeák 87–67 (24–9, 22–18, 19–18, 22–22)

Sopron, NB I-es férfmérkőzés, 1400 néző. V.: Kapitány, Minár, Major.

SKC: EDWARDS 12/6, TAKÁCS 9, MUCIUS 25/18, Kucsera, MOLNÁR M. 8. Cs.: FOFANA 12/6, GARRETT 15, Fazekas 6/6, Flasár, Csendes. Edző: Gasper Potocnik.

Szedeák: LANGLEY 10/6, Heath 5, Cseh 4, Davis 2, HERNDON 18. Cs.: BALOGH SZ. 10, Cohill 4/3, Zsíros 6/6, Anda 3, Polányi 3/3 Laluska 2, Mayer. Edző: Simándi Árpád.

Az SKC 6–0-s kezdéssel jelezte az SKC: véget vetne négymeccses vereségsorozatának. Jól védekeztek a hazaiak, Herndon négy és fél perc után szerezte az első szegedi akciókosarat. Mucius villanásaival 10 pontra nőtt a különbség. Továbbra is remekül védekezve a negyed végére 15 pontos előnyt szerzett az SKC. Mucius és Edwards hármasával a második etap elején hamar 20 pont fölé nőtt a különbség. Edwards révén tartották előnyüket a soproniak. A félidő végén Mucius újabb két triplát emelt be. Herndon tartotta versenyben a Szegedet, amely szünetre 20-on belülre került. Bár Takács kosarával indult a második félidő, a harmadik negyed derekán 15 pont alá csökkentette hátrányát a Szeged. Garrett két duplával, Mucius pedig az ötödik hármasával lendítette át a holtponton az SKC-t, amely Fofana hármasa után 20-szal „ment”. A záró etapot pedig 8–3-mal kezdve gyakorlatilag eldöntötte a találkozót, és elsősorban a remek nyitó negyedének köszönhetően magabiztos rajt-cél győzelmet aratott.

Baksa Szabolcs, az SKC másodedzője: – Szinte végig azt láttuk a pályán, amire készültünk, a játékosaink nagyon szépen végrehajtották azokat a dolgokat, amiket szerettünk volna alkalmazni. A vereségszériánk után ez fontos mérkőzés volt, amelyen sikerült jól reagálnunk. Még a bajnokság elején vagyunk, és nyilván voltak olyan mérkőzések, amelyeket meg lehetett volna nyerni, de kicsúsztak a kezeink közül, ám nem hajtottuk le a fejünket, hanem készültünk keményen. A srácok nagyon megérdemelték ezt a győzelmet. A Szegednek sok sikert kívánok. Most nem igazán jöttek össze a dolgaik, de ők is nagyon jó kis csapat. A közönségünk szenzációs volt, nagyon szépen köszönjük nekik, és várjuk őket a következő hazai mérkőzésen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában