kisalfold.hu videó

2024.09.02. 18:00

Drámai részletek a győri tárgyaláson - Máig nem került elő a bőröndben elásott Kitti holtteste - galéria, videó

Előkészítő ülést, majd tárgyalást tartottak hétfőn a Győri Törvényszéken annak a házaspárnak az ügyében, akik tíz évvel ezelőtt a vád szerint megöltek egy fiatal lányt, majd a testét egy bőröndbe tették és Győr mellett ismeretlen helyen elásták. A rendőrség tavaly kezdett nyomozni az ügyben, a két vádlottat le is tartóztatták. A holttest a mai napig nem került elő, hiába kutattak, és ásták fel Likócson a hajléktalanszálló melletti részt.

Simon Roberta

A tettesek, M. Milán és M. Milánné Andrea egymást vádolják Kitti megölésével, mindketten másként emlékeznek a történtekre, viszont tagadják bűnösségüket: az emberölés és a személyi szabadságától megfosztott sértett sérelmére, kizsákmányolás céljából, erőszakkal, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelmet is. 

Válás helyett ezúttal gyilkosság miatt került az egykori házaspár a bíróságra. Fotó: Molcsányi Máté

Börtönből a tárgyalásra

A nőt a szombathelyi börtönből szállították Győrbe a tárgyalásra, míg a fiatalabb férfit Sopronkőhidáról kísérték a Győri Törvényszékre hétfőn. Korábban a győri börtönben volt letartóztatásban, viszont a továbbiakban ő is Szombathelyre kerül. Édesanyja és ikertestvére Bakonyszentlászlóról utazott az ülésre, hogy lássák szerettüket, azonban csak egyikük tudott vele beszélni, mert nővérét később tanúként idézi a bíróság.

A vádirat szerint M. Milánné Andrea 2013. őszétől prostitúciós tevékenységből szerzett jövedelmet, amiből magát és gyermekeit is eltartotta. Gyermekei révén ismerte meg az akkor 20 év körüli Milánt, akivel néhány hónap ismeretség után 2014 februárjában, Valentin-napon házasságot kötöttek. A férfi sem dolgozott, így őt is a nő tartotta el örömlányként keresett pénzéből. A nő gyerekeivel laktak közösen, egy kétszobás, önkormányzati lakásban, Győr szívében.

Sakkban tarthatták Kittit

A sértett Kitti, a nő fiának volt barátnője, és csak rövid ideig, a családjától való elköltözése után költözött a vádlottakhoz. A vád szerint miután szakítottak, a lány a megélhetéshez szükséges jövedelemmel és megfelelő lakhatással nem rendelkezett, a rokonaival megszakította a kapcsolatot ezért több hónapon át bevonták a lakásban folytatott prostitúciós tevékenységbe. 

dr. Zsolnai Ákos ügyész ismertette a vádiratot. Fotó: Molcsányi Máté

Az ügyészség álláspontja szerint a sértett nem tudott mindig a szándéka szerint kimenni, amikor pedig a sértett nem akart szexuális tevékenységet folytatni, Milán tettleg bántalmazta. Majd kiderült, hogy a férfi szexuális kapcsolatot létesített vele, amire a vádlott feleség féltékeny lett és durva veszekedés tört ki. Végül mindketten Kittit okolták a konfliktus miatt, és közösen bántalmazták. Milán fejberúgta, Andrea pedig vascsővel verte fejbe, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette. - A holttestet a vádlottak egy nagyméretű bőröndbe tették, majd a lakásból elszállították és ismeretlen helyen elrejtették - ismertette az előkészítő ülésen a vádiratot dr. Zsolnai Ákos ügyész.

A vádirat olyan részleteket is tartalmazott, mely szerint a lányt a nyakánál fogva megkötötték és a pórázzal térdre kényszerítették. Az előzetes orvosszakértői vélemények szerint a tavaly elvált pár egyik tagjának sincs kóros elmeállapota, viszont a személyiségzavar fenn áll.

"Rájöttem bűnsegéd lettem"

- Kisgyerek voltam, befolyásoltak. Nem vagyok gyilkos, csak bűnsegéd. Akkor hibáztam nagyot, amikor megláttam Kittit a földön eszméletlenül és nem hívtam azonnal a rendőrséget vagy a mentőket - védekezett M. Milán, aki szerint azért segített feleségének bőröndbe tenni, majd elásni a holttestet, mert vakon szerelemes volt.

 Sokszor el akartam menni, mert megtudtam, hogy miből él Andrea. Sokat drogoztam, de most már józan vagyok két éve. Rosszat tettem, nagyon megbántam, de nem vagyok gyilkos

 - nyilatkozott a bírónőnek a férfi, aki korábban felfüggesztettet kapott lopás miatt. 

M. Milán szerint mindent Andrea intézett, ő csak segített neki. Fotó: Molcsányi Máté

A gyilkosságra is azért derült fény 10 év után, mert Milán a tragédiát követő években sem tudta feldolgozni a történteket. Elmesélte unokatestvérének mit tettek feleségével az egyik éjszaka. Ez a fontos tanú pedig évekkel később szólt csak az esetről.

- Hallottam, hogy Andrea és a fia, Kittivel veszekszik, én eközben a mosdóban voltam. Mire kijöttem láttam, hogy Kitti arccal a földnek fekszik, közben Andrea az ágyon cigizik. Kérdeztem mi történt, de ne csak annyit mondott nyugodjak meg, majd kitalálja mi legyen. Megnéztem van-e a lánynak pulzusa, de már halott volt. Közben a párom keresett egy sporttáskát, de abba nem fért bele a test, így hozott egy nagyobb bőröndöt, abba bele tudtam rakni magzatpózban Kittit - mesélte részletesen a tragikus este történéseit Milán. A férfi szerint Andrea közben taxit hívott és konyhai eszközöket vett magához. 

Ellentétes vallomások

- Szerintem ismerte a taxist, de máig nem tudom merre mentünk, és hol álltunk meg. Csak arra emlékszem, hogy a tűzoltóság felé mentünk és Győr mellett egy erdős részen álltunk meg. Az úttól 15-20 méterre ástunk krumplinyomóval és húskiszedővel gödröt, majd beletettük, visszatemettük és még gallyakat szórtunk rá - mesélte tovább a férfi, aki azt állítja Andrea sosem mondta el mi történt Kittivel, külsérelmi nyomokat nem látott a testen. Tagadja, hogy valaha is bántotta, vagy prostitúcióra kényszerítette volna a lányt. 

A vádlott nő azonban másként emlékszik a történtekre, mint kiderült Milánt gyermekkorában a győri pszichiátrián is kezelték, állítása szerint Kittit a soproni javítóintézetből is ismerte korábban, sőt a lakásukban néha együtt drogoztak. - Többször összevesztek, szerintem az ominózus estén is ezen balhéztak, a pénzen vagy a drogokon. Nem tudom pontosan, mert a fürdőben engedtem a felmosáshoz vizet és egy sikítást hallottam a szobából. Mire odaértem Kitti elájult, de Milán mondta nyugodjak meg csak alszik. A lánynak én csak segíteni akartam, később felkelt és mondta, hogy fáj a feje, de gyógyszert nem fogadott el. Megetettem levessel, majd este hörgő hangot adott ki és meghalt. Pánikba estem, de Milán megfenyegetett, ha bárkinek merek szólni elvágja a torkom. Rettegtem tőle, így vele mentem miután beletette Kittit a bőröndbe. Taxit hívott, amit a hajléktalanszállóhoz kért, végül kicsivel előtte álltunk meg. Bement az erdőbe, nekem addig figyelnem kellett nem jönnek-e autók - ismételte el M. Milánné Andrea korábbi vallomásaihoz hasonlóan az esetet. Állítása szerint többször kérdezte férjét mit tett, de sose adott rá választ. A gyermekeinek pedig másnap azt mondták, hogy Kitti elment.

Érdekes teóriák

A nő azt elmondta, hogy a lányt nem kellett prostitúcióra kényszeríteni, ugyanis fent volt már a rosszlányok weboldalon és a pórázos történeten pedig Kitti is nevetett, szórakoztatónak találta. - Sosem voltam rá féltékeny, nem hiszem, hogy volt köztük Milánnal bármi, főleg nem vertem meg vascsővel - védekezett a tárgyaláson Andrea.

M. Milánné Andrea azt vallotta, csak segíteni akart a lánynak, aki rosszul volt, majd végül meghalt. Fotó: Molcsányi Máté

A volt férjénél közel 20 évvel idősebb nő a nyomozóhatóságnak korábban próbálta megmutatni hova rejthették el a holttestet, azonban nem került elő. Ezzel kapcsolatban egy teóriát is megemlített a bíróságon: Lehet, hogy Kitti csak megjátszotta a halálát, hogy megszabaduljon Milántól. Kitudja, lehet él valahol, ezért nem találják a testét ott, ahova temettük. Vagy kituja, lehet Milán azóta elvitte onnan - magyarázta feltevéseit.

Mindkét vádlott szabadulna már a letartóztatásból, azonban a bíróság továbbra is a letartóztatásuk mellett döntött. Andrea elfogadta a döntést, míg Milán fellebbezett.

A tárgyalást tanúk kihallgatásával folytatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában