Nem igazak a rémhírek

2024.09.14. 19:05

Vitnyéd-Csermajor - Nem lesz menekülttábor az egykori iskolában, tudatta Gyopáros Alpár + Videó

Nem lesz Vitnyéd-Csermajorban menekülttábor, nyugtatta meg a helyieket Gyopáros Alpár, a község országgyűlési képviselője. A politikus közösségi oldalán videós bejelentkezésben elmondta: a majorban felújítási munkák kezdődtek el Vitnyéd-Csermajorban, mivel az ott tartózkodó ukránok tönkretették az épületeket.

Cs. Kovács Attila

Forrás: Képernyőkép / Gyopáros Alpár Facebook oldala

Nem lesz menekülttábor Vitnyéd-Csermajorban, tévesek az ezt előrevetítő állítások. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő közösségi oldalán jelentetett meg egy Csermajorban készített videót, melyben elmondja: felújítási munkák kezdődtek az egykori tejipari szakközépiskola területén.

Néhány napja a Csermajorban végzetteket egybegyűjtő Facebook-csoportba került fel egy bejegyzés, mely szerint átalakítják a major épületeit, bekerítik és illegális migránsokat helyeznek ott el. Vitnyéd közösségi oldalára is felkerült a bejegyzés és a helyiek aggodalmaikat fogalmazták meg az intézkedéssel kapcsolatban. 

A hírt átvették az országos médiumok, illetve ellenzéki politikusok is kérdéseket tettek fel Csermajorral kapcsolatban. Rémhír terjesztésbe kezdtek, információk nélkül, utalt rá videós bejelentkezésében Gyopáros Alpár. 

A képviselő kijelentette: Orbán Viktor miniszterelnök személyesen is megerősítette, hogy nem lesz Vitnyéd-Csermajorban migránstábor. 

Az épületekben eddig, jogtalanul, ukrán menekültek tartózkodtak, az épületeket teljesen lelakták, az ingatlanokat tönkretették. Az üzemeltető most ezt hozza helyre. Mi itthon és Brüsszelben is egyet mondunk, nem kérünk a menekülttáborokból, nem kérünk az illegális migrációból. Szeretném ezért megnyugtatni a vitnyédieket: a kormány az álláspontján semmit nem változtatott 

- jelentette ki az országgyűlési képviselő.

Gyopáros Alpár az épületek helyzetére vonatkozó kijelentéseit bevágásokkal támasztotta alá, melyeken az látszik, hogy az ott tartózkodók, az oda behatolók semmire nem vigyáztak és áldatlan állapotokat hagytak maguk után.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában