Népszerű tudomány

2024.09.15. 10:00

Kezdődik a Soproni Nyugdíjasegyetem 26. szemesztere

Október 8-án kezdődik a Soproni Nyugdíjasegyetem 26. szemesztere. Az ingyenesen látogatható programok a korábbiakhoz hasonlóan a Soproni Egyetem Erzsébet utca 9. szám alatti épületében, a közgazdaság-tudományi kar aulájában lesznek keddenként 15.30 órától.

Bódvai Ildikó

A főszervező, prof. dr. Faragó Sándor mindenkit vár a Soproni Nyugdíjasegyetem új előadásaira.

Fotó: Szalay Károly

- Örömmel értesültem róla, hogy a Soproni Nyugdíjasegyetem hűséges hallgatói már most érkelődnek a huszonhatodik szemeszter kezdési időpontjáról. Az első alkalom október 8-án lesz, a szokásos keddi napon. Azt követően kéthetente, keddenként délután fél négytől várjuk a régi és új hallgatókat. Hagyományainkhoz híven hat érdekes előadással készülünk -  invitálja a Soproni Egyetem és a Kisalföld díjtalanul látogatható rendezvényére az érdeklődőket prof. dr. Faragó Sándor akadémikus, rector emeritus, a programok főszervezője.

Regisztrálni a szokásos módon a Soproni Egyetem weboldalán lehet, valamint a következő telefonszámokon: +36 99/518-695 és +36 99/518-126. A jelentkezés határideje: október 4. péntek.

Az első előadást Kloiber Alexandra, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar, Társadalom-, Szociális és Kommunikációtudományok Intézetének tanársegéde tartja "Ha nem csal az emlékezetünk... – A páneurópai piknik a sajtó emlékezetében" címmel. Október 22-én a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar, Lámfalussy Kutatóközpontjának igazgatója, dr. Tóth Balázs, egyetemi docense "Tér – a közgazdaságtan utolsó határvidéke – A hazai regionális tudomány elmúlt három évtizede" címmel szakterülete múltjába és eredményeibe nyújt betekintést.

Dr. Bíró Kinga, a Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának a főorvosa november 5-én hasznos életmódbeli tanácsokkal látja el a nyugdíjasegyetem hallgatóit. Arról fog beszélni, hogy mivel védhetjük és mivel károsítjuk a vesénket. November 19-én dr. Polgár András, az Erdőmérnöki Kar, Környezet- és Természetvédelmi Intézetének  egyetemi docense a nagy öko lábnyomról és a fenntarthatósági kényelmetlenségekről tart előadást. 

December 3-án dr. Gerencsér Kinga a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar, Alkalmazott Tudományi Intézetének egyetemi tanára Környezetbarát játékok címmel megjelent könyvének tartja a bemutatóját. Előadásának címe: A játék nem „játék”, hanem a gyerek legfontosabb dolga. A szemeszter utolsó előadása december 17-én az ünnepre hangolódás jegyében lesz. Révész József, a Benedek Elek Pedagógiai Kar, Művészeti és Sporttudományi Intézet tanársegéde "Kultúra és érték – Miért legyen a zene mindennapi eledelünk" címmel tart előadást, amit a Camerata ART'issima zenei műhely karácsonyváró koncertje követ.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában