VOSZ

2 órája

Összefognak a nők - Vállalkozó hölgyek támogatják egymást – Fotók

Vállalkozó hölgyek jöttek össze kedden délután Vas és Győr-Moson-Sopronból, hogy ünnepélyesen is megalakítsák a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Női Vállalkozói Szekcióját. A vállalkozó hölgyek egymást segítik.

Barki Andrea

Vállalkozó hölgyek a VOSZ új szekciójában Győrben.

Fotó: Csapó Balázs

Tavaly novemberben alakult meg a VOSZ keretén belül a női vállalkozói szekció, majd sorra alakultak a vármegyékben is a helyi csoportok. Itt Győrben immáron a 12-13. szekciót hívták életre.

Vállalkozó hölgyek az új szekcióban.
Vállalkozó hölgyek az új szekcióban.
Fotó: Csapó Balázs

Gláser-Katona Zsuzsanna, a VOSZ Női Vállalkozói Szekció társelnöke az ünnepség megnyitó beszédében örömmel mondta el, hogy a VOSZ-on belül szinte minden vármegyében van már a szekciónak csoportja. 

A vállalkozó hölgyeknek jól jön a figyelem – mondja dr. Kovács Péter elnök.
A vállalkozó hölgyeknek jól jön a figyelem – mondja dr. Kovács Péter elnök. 
Fotó: Csapó Balázs

Kemény világ a vállalkozói lét

Dr. Kovács Péter, a VOSZ Győr-Moson-Sopron vármegyei elnöke szerint fontos lépés a szekció megalakulása, hiszen a nőkre érdemes külön is figyelni. – A vármegyében a vállalkozók, a vezető pozíciót betöltők mintegy 20 százaléka nő. A vállalkozói lét egy kemény világ. Az a kérdés, hogy a hölgyek hogyan tudnak boldogulni ebben a férficentrikus közegben. Azt a tapaszalom, hogy az empátiájukkal, a kedvességükkel, az emberségükkel, és a munkatársaikhoz való viszonyukkal tudnak, de jó ha minél több támogatást kapnak – szögezte le dr. Kovács Péter.

Az elnök által említett kemény világban való boldoguláshoz adhat segítséget a női szekció, amelynek elnöke Obertolné Horváth Tímea lett, akit ezen kívül többféle funkciójában ismerhetünk már, többek között a Győri Nők a Városért Alapítvány kurátoraként is.

A női vállalkozó szekció vezetője Obertolné Horváth Tímea.
A női vállalkozó szekció vezetője Obertolné Horváth Tímea.
Fotó: Csapó Balázs

Közösségépítés

Szeretnénk a két vármegye hölgy vállalkozóit összefogni, összetartani és olyan közösséget építeni, amiben mindenki a saját szakmájából hozott pozitív gondolatokkal, példákkal tudja a többieket építeni és így mindegyikünk álmait meg tudjuk valósítani. A szekció tagja jelentkezés útján, a [email protected] emailcímen vagy valamely már szekció tag útján lehet.

Tagjaink közé nem csak vállalkozókat, vállalati vezetőket is várunk, mert sokszor egyfajta vezetői magányban élnek, s ezt szeretnénk feloldani – mondta el  Obertolné Horváth Tímea.

A vállalkozó hölgyek kipróbálhatták a Hangbázis stúdióját is.
A vállalkozó hölgyek kipróbálhatták a Hangbázis stúdióját is.
Fotó: Csapó Balázs

A rendezvényen kerekasztal-beszélgetésre várták a jelenlévőket. "Vezetői magány – tényleg egyedül kell?" címmel Dén- Reinhardt Éva gazdaságpszichológiai és önismereti szakember, a Győri Nők a Városért Alapítvány alapítója beszélgetett a hölgyekkel.

A rendezvénynek egy új vállalkozás, a Hangbázis adott otthont, ahol a vállalkozóknak is lehetőségük nyílik vállalkozásuk, cégük népszerűsítésére reklámfilmek, podcast, fotósorozat vagy épp interjú készítésével. A hölgyek a podcastet is kipróbálhatták, de kötetlen beszélgetésre is alkalmuk nyílott az eseményen.

A Női Vállalkozói Szekciójának kiemelt témakörei:

• Horizontális kapcsolatok
• Közösségépítés
• Szolgáltatási platform
• Fenntarthatóság
• Digitalizáció és innováció
• Finanszírozás
• Sajtókapcsolatok és PR tevékenységek
• Nemzetközi kapcsolatok
• Női vállalkozásokat érintő kapcsolatok
állami intézményekkel
• Női vállalkozásokat, női vezetőket érintő
főbb feladatok pl. munkahelyi konfliktuskezelés, családbarát munkahelyek, jól-lét,
esélyegyenlőség
• Generációváltás, generációmegtartás
• Mesterséges intelligencia

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában